Jurnal de bord 5

Mir şi Nic înscriseseră naveta de curse pe numele meu. Novarii luaseră deja, naveta mea, cu laborator de cercetare, cu tot. Nu aveam decât să mă adaptez la explorare cu o navetă de curse. Halal prieteni! Şi trebuia să-i mai şi iau după mine. Pe Lună erau faliţi. Dar se pricepeau la orice, aşa că erau buni la nava omului.

Am declarat fosta mea navetă dispărută  în misiune şi am confirmat primirea celeilalte. Mai aveam ceva credit ca să-mi echipez laboratorul –  cea mai importantă parte a unei navete de explorare.

*Pilot de explorare – persoană specializată în conducerea navetelor de explorare a spaţiului cosmic, cu cunoştinţe superioare în ştiinţe, lingvistică şi psihologie.

*Piloţii de explorare se aleg dintre studenţii cu cea mai mare capacitate de adaptare, pentru a fi pregătiţi în mod special. După finalizarea studiilor se trimit ca ucenici în diferite misiuni, apoi li se pregătesc navete adaptate la personalitatea fiecăruia. Acestora li se conferă o libertate de decizie destul de mare, aproape totală, date fiind situaţiile speciale cu care se confruntă.

De data aceasta plecasem singură, deoarece echipa mea iniţială primise o altă misiune. Trebuia să-mi selectez o altă echipă acolo, pe Lună. Dar, în situaţia nou creată aveam să-i iau la bord pe cei doi maeştrii ai afacerilor proaste.

Cu Dumnezeu înainte!

Scrie un comentariu

Din categoria Proză

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s