Jurnal de bord 9

În sfârşit, am intrat. Prietenii mei mă priveau victorioşi. Aveau şi de ce. Spaţiul interior era mult mai mare decât dădea impresia din afară.

Calotele erau împărţite astfel: un coridor circular spre exterior, care asigura vizibilitatea şi avea în dotare toată aparatura de bord şi partea din mijloc, împărţită, la rândul ei, în mai multe încăperi care constituiau locuinţe şi laboratoare. Partea inferioară a navetei era folosită ca sală de motoare şi sisteme de asigurare a vieţii.

Aparatura de bord indica parametri ridicaţi pentru calitatea sistemelor ce echipau naveta. Ca piloţi de curse, cei doi erau întotdeauna la zi cu ultimele noutăţi în domeniul inventicii şi chiar se numărau printre inventatorii cu multe brevete. Astfel că, adesea testau piesele noi pe propria lor navetă. Mă aşteptam, deci, să găsesc tot felul de noutăţi tehnologice puse în practică, aici.

Designul era mulţumitor. Găsiseră un compromis, pentru a satisface toate cerinţele şi aproape toate gusturile. Folosiseră culorile-cameleon, pentru a le activa în funcţie de situaţie sau în funcţie de preferinţe.

–          Ei, băieţi, sunt mândră de voi! Cred că v-a luat ceva timp elaborarea proiectului navetei.

–          De vreo trei ani tereştri ne chinuim să construim o navetă de curse superdotată. Poate acum înţelegi de ce ne-am permis să plătim cu naveta ta. Ştiam ce va ieşi din acest proiect.

–          Sper că novarii au şters datele de înregistrare, căci altfel nu voi putea justifica dispariţia fostei navete.

–          Au făcut-o de faţă cu noi. Eşti în regulă în baza de date.

–          Pornim?

–          La drum!

 

Scrie un comentariu

Din categoria Proză

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s