Autohipnoza II

Autohipnoza – II

                                                   după Bernard Raquin

Timp de cinci minute imaginați-vă că urmăriți mișcările de ridicare și de coborâre ale pieptului dumneavoastră, care este luminos. După câteva secunde lumea se micșorează și pieptul devine centrul de interes (util în cazuri de agresiune verbală sau emoțională).

Apoi, vă imaginați că pieptul sau inima d-voastră emite o lumină solară, liniștitoare, care respinge atacurile verbale, presiunile emoționale. Vedeți lumina care vă înconjoară, dizolvând agresiunile. Aceasta seamănă cu starea produsă de concentrarea atenției pe un curs de apă, un foc în șemineu, un asfințit de soare etc.

Trecerea de la o stare de conștiință la alta se face fără să ne dăm seama, de cele mai multe ori (stare de veghe – discuția cu șoferul unui taxi, stare hipnotică – monotonia drumului într-un taxi, stare de somn ușor sau profund – în mersul mașinii).

Aceste cicluri se repetă cu regularitate, pe perioade mai lungi sau mai scurte. Starea de transă favorizează liniștirea și armonizarea psihică.

Stările de veghe din timpul zilei durează aproximativ o oră și jumătate. Acum domină emisfera stângă a creierului, atenția este concentrată, inspirația se realizează mai ales prin nara dreaptă, mijlocul pupilei este solicitat (stare de conștiență obișnuită).

Timp de douăzeci de minute – o jumătate de oră, domină emisfera dreaptă, inspirația se realizează prin nara stângă mai mult, conturul pupilei este solicitat și gândurile devin vagi, globale (starea hipnagogică – dintre veghe și somn).

Alternanța activităților potrivite pentru fiecare stare dă naștere la echilibru și o stare de bine.

Funcționarea creierului se împarte astfel:

–          Emisfera stângă – logică, eficacitate, exactitate; rațiune, convingeri, comparații, sensul logic al vieții;

–          Emisfera dreaptă – percepție globală, lucruri cunoscute de la începuturi, capacități ,,amorțite”, fantezii sexuale, lumea onirică;

–          Creierul reptilian – instincte primare, mecanisme de supraviețuire, necesitatea de a simți teamă în anumite împrejurări; instinctul de dominare, de gelozie, dorința de putere, lupta pentru viață, fuga în caz de pericol; poate provoca pagube imense dacă nu i se dau preocupări nobile;

–          Stomacul – solicitat prin metaforele referitoare la digestie, asimilare, eliminare, triere, transformare etc.

Hipnoza accesează resursele inconștientului sau subconștientului. Se deschid noi perspective, se fac noi legături între cunoștințe dispersate, se atinge sursa emoțiilor.

Anunțuri

Un comentariu

Din categoria Autohipnoza

Un răspuns la „Autohipnoza II

  1. Primii care au folosit Autohipnoza pe scara mondiala, au fost religiosii care au folosito in scopul de impunere,dominatie mentala, prin teroarea emotionala de autosugestie.Cineva (Doamne-Zeu,Dumnezeu) undeva te vede te asculta stie totul despre tine,te pedespeste,acest crez a functionat si functioneaza inca.Pentru cei care nu intaleg Adevarul ce este cu adevarat Dumnezeu voi incerca sa explic.Regi din Anglia au folosit denumirea de Lord, persoanelor care detine pamintul dat de curoana Engleza ca sa domine populatia sa.Rege,Dumnezeu si Lord folosit de religiosi sin numai o denumire ca sa fie intales de populatie sint cei care conduc si au putere fizica si spirituala.Ca atare populatia a folosit Rege,Dumnezeu,Lord ca nume ca sa fie intales de toti caci exista cineva care domina mintea omeneasca.Aceasta greseala de denumire si supunere sa uitat si confuzia a ramas fara sa fie intaleasa de populatia mondiala care crede caci (numele Dumnezeu) este adevarat.Evrei au nume Dumezeului lor care a fost ascuns ca sa nu fie profanat de Oameni Gentili (Cei veniti din Nord) numele este( Yahoe ),Foarte greu de pronunta deoarece este in Ebraica Cei. care doresc sa iasa din aceasta slugarie voluntara religioasa, au nevoie de suport medical,terapie si vointa de a se vindeca singur prin autohipnoza.Ca exemplu un sarpe veninos care a intepat o persoana are nevoie de de un alt venin creat ca remediu in laborator ca sa combata primul venin.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s