Autohipnoza XV

AutohipnozaXV

                                          după Bernard Raquin

Nominalizările (cuvinte abstracte): pentru redobândirea coerenţei şi autenticităţii după o perioadă de dezechilibru, pentru uitarea vechilor motive de mânie şi de ranchiună, pentru dezvoltarea congruenţei – capacitatea de a acţiona şi de a te exprima în armonie cu propriile valori profunde.

Adesea este eficient să fie folosite cuvinte al căror sens este ambiguu, pe care fiecare le poate interpreta în felul său (libertate, fericire, bogăţie, forţă, resurse, experienţă, viaţă, stare de bine, cunoştinţe, capacităţi, plăcere, înţelegere, învăţătură, descoperire, mâine, curând, cândva, într-o bună zi…). Acestea formează o mare parte a vocabularului, cealaltă parte referindu-se la obiecte, animale, natură, ceea ce putem vedea sau atinge.

Folosiţi aceste cuvinte pentru a permite inconştientului să-şi aleagă propriile imagini şi senzaţii. Dacă observaţi, cea mai mare parte a nominalizărilor este compusă din accest gen de cuvinte.

Exerciţiu: întocmiţi, în scris, o listă cu valorile importante din viaţa d-voastră. Apoi notaţi cuvintele care au mai multe sensuri: dragoste, tandreţe, libertate, autenticitate, loialitate, soartă etc. Le veţi folosi când practicaţi alte tehnici pentru inducţii, mai ales pentru sugestiile post-hipnotice, care se referă la ceea ce doriţi să obţineţi după ce aţi intrat în transă şi după ce aţi ieşit din transă.

Exemplu:

„Există mai multe faţete în mine şi mi s-a întâmplat să manifest, uneori, un comportament cu care nu eram de acord, alteori mă autocenzuram şi acest fapt îmi provoca o stare de disconfort. Acum prefer să armonizez diferitele mele faţete pentru a tinde spre libertate, împlinire, forţă. Am ştiut dintotdeauna că, în fond, există în mine o forţă neutilizată (calităţi nebănuite, experienţe pozitive) pe care pot să o las să se manifeste într-un mod adecvat pentru a putea tinde spre valorile mele profunde…”

Pentru a avansa mai uşor, faceţi o listă cu ceea ce doriţi, de exemplu:

  • transa va fi din ce în ce mai profundă în şedinţele următoare;
  • voi observa din ce în ce mai multe schimbări;
  • mă voi simţi bine fără a şti de ce;
  • grijile vor dispărea fără să ştiu cum şi vor fi înlocuite cu clipe de calm sau de euforie;
  • mă voi simţi bine pe toate planurile: spiritual, afectiv, amical, activ etc.;
  • multe motive de preocupare (somn, greutate, dependenţă, tristeţe, …) se vor atenua pentru că inconştientul meu va înţelege lucrurile mai uşor.

Puteţi programa aceste sugestii înainte de a intra în transă sau chiar la final, înainte de a ieşi din transă.

2 comentarii

Din categoria Autohipnoza

2 răspunsuri la „Autohipnoza XV

  1. Just Me...Carla

    ce bine prind aceste lucruri Lili,e formidabil de stiut ,cumva desi par neinsemnate pentru ochiul neformat,ele sunt baza cunoasterii a multor lucruri,sunt ,daca vrei,puntea de legatura spre cunoasterea transcedentala…….multumesc !!!!!!!!

    Apreciază

Lasă un comentariu