Autohipnoza XX

Autohipnoza XX

                                                 după Bernard Raquin

Arta de construi frazele şi de a folosi verbele: se foloseşte sistematic pentru toate inducţiile, pentru a ne descoperi capacitatea de a depăşi problemele.

Porniţi de la principiul că aţi uitat care vă sunt resursele şi că le veţi descoperi în trecut. De fapt acest lucru este adevărat: la naştere dispuneţi de toate capacităţile umane, care sunt reduse prin educaţie, necesitate, alegeri şi convingeri.

Timpurile verbelor sunt folosite în conformitate cu logica inconştientă iar construcţiile frazelor fac trecerea de la un blocaj la o posibilitate şi oferă o perspectivă asupra soluţionării problemelor. Această modalitate de a marca timpul reprezintă unul din cele mai importante procese ale hipnozei. Această construcţie este indispensabilă sporirii rezultatelor şi obiceiul acesta favorizează o stare de confuzie care precede starea de transă.

În timpul inducţiilor puteţi uita regulile. Timpurile verbelor folosite nu necesită respectarea regulilor gramaticale. În general, puteţi să plasaţi soluţiile în prezent şi în viitor. Gramatica este în slujba inconştientului d-voastră. Amestecaţi timpurile, respectându-vă obiectivele. Când resursele v-au fost descoperite, vorbiţi-vă la prezent. Procedaţi la fel atunci când presimţiţi succesul în viitor:

,,Ce bine este să reuşeşti… Mă simt bine acum că am reuşit să… Şi, în sfârşit, culeg roadele eforturilor mele, ştiu că m-am schimbat… văd lucrurile în mod diferit… multe uşi sunt pe cale să mi se deschidă…”

Folosiţi cuvinte care trezesc imagini.

Preferaţi verbele care exprimă mişcarea: a merge, a se îndrepta, a se răspândi, a împrăştia, a mişca, a evolua, a curge, a se ivi, a înainta

Cuvinte cu rezonanţă emoţională: simpatie, veselie, plăcere, bucurie, linişte, furie, teamă, dragoste

Expresii şi adverbe de mişcare: progresiv, lent, recent, aproape, în creştere, în desfăşurare, în curând, în acest moment, pe cale să, în curs, evolutiv, în schimbare

Expresiile care induc o surpriză: mă întreb când, deodată, a apărea, a dezvălui, a descoperi, dintr-odată, în sfârşit, a revela, în spatele unei uşi, a deveni conştient, a se limpezi, a deveni evident

,,În trecut am avut parte de destul de multe încercări, şi chiar recent mi s-a întâmplat să fiu nevoit să depăşesc un moment cam dificil… Şi, în timp, am resimţit cu durere această problemă şi totuşi, inconştientul meu poate să-şi amintească foarte bine că, în final, am triumfat în felul meu, uneori a durat foarte mult, iar alteori s-a petrecut atât de repede că am ieşit din acea situaţie fără a şti prea bine cum… iar această durere dispărea cu intermitenţă, nu mai ştiu exact când mă simţeam bine în timpul acestei perioade dureroase, suferinţa şi furia mea se transformau, uneori, într-o senzaţie neutră, apoi plăcută, şi nu ştiu cum se întâmplă aceasta în corpul şi în spiritul meu, uneori mă simt mai bine dimineaţa sau seara sau chiar în alte momente şi este foarte plăcut să-mi amintesc acum…

De altfel, dacă mă gândesc bine, nu-mi mai amintesc, în mod conştient, cum am învăţat să merg, şi totuşi, acest fapt mi se pare atât de firesc, şi am învăţat, de asemenea, să citesc şi să mă îmbrac, şi aşa cum fac aceste lucruri fără să mă gândesc la ele, inconştientul meu trebuie că se gândeşte pentru mine… şi experienţele se acumulează, ceea ce face ca aceste lucruri să devină mai uşoare pe măsură ce înaintez…

Şi chiar mi se întâmplă să uit că acest moment dificil va fi în curând o enigmă rezolvată şi că va fi aruncat, într-o zi, în podul cu amintiri, în viitor va fi deja de domeniul trecutului… de altfel, se întâmplă la fel şi astăzi, ceva din mine ştie deja că sunt pe cale să depăşesc acest moment şi să trag învăţăminte din acesta, chiar dacă nu era atât de clar ieri, ci va deveni clar în scurt timp sau în câteva săptămâni de acum, sau chiar mai devreme, şi îmi voi putea spune: în final, totul a devenit foarte clar. Şi acum mă simt deja bine că am ştiut să rezist şi să triumf în acest moment…”

Variantă: zig-zagul

Puteţi construi fraze în zig-zag, revenind de mai multe ori asupra unui punct important, de exemplu, pornind din copilărie pentru a reveni la ziua de mâine, când vă veţi fi atins obiectivele, explorând viitorul împlinit pentru a reveni la ziua de mâine, apoi gândindu-vă la cineva care acum trei secole avea o problemă similară şi care a putut să o rezolve în zilele următoare.

Exemplu:

,,Această persoană (cineva pe care îl iubiţi sau admiraţi) pare diferită de mine şi totuşi, are ceva comun cu mine şi, în ciuda diferenţelor dintre noi, mă simt mai apropiat de ea. Când mă gândesc la tot ceea ce ne separă, mă gândesc, de asemenea, şi la tot ce ne uneşte.

Într-o zi mă voi gândi din nou la ce am făcut pentru a ieşi din această situaţie şi voi revedea drumul parcurs. Când eram adolescent(ă) vedeam astfel drumul vieţii mele, iar acum pot să mă gândesc din nou la acest lucru pentru a corecta traiectoria… Şi când voi fi bătrân(ă) îmi voi aminti de drumul parcurs încă din adolescenţă… şi mă pot bucura dinainte de tot ceea ce am făcut pentru mine…”

Carla, Rokssana, Schtiel, Theodor

5 comentarii

Din categoria Autohipnoza

5 răspunsuri la „Autohipnoza XX

 1. ocultadmin

  Bună seara. Nu mă pot abține și trebuie să vă spun că mi s-a părut extrem de ciudat un lucru. În ziua în care am deschis blogul (astăzi), printre articolele primei persoane care m-a vizitat (dvs), am observat și câteva ce tratează autohipnoza. Chiar acum termin de citit cartea lui Bernard Raquin, „Secretele decorporării”, și de multă vreme vreau să pun pe picioare un blog pe tema ezoterismului, însă această ultimă carte chiar m-a motivat.
  Va fi plăcerea mea să vă vizitez și pe viitor. O seară plăcută!

  Apreciază

 2. Pingback: Sa dam norii la o parte | Rokssana's Blog

 3. In blogul meu am un manual de autohipnoza si cei interesati sint invitati sa treceti, sa va faceti o parere.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s