Autohipnoza XXIII

Autohipnoza XXIII

                                              după Bernard Raquin

Reificarea: tehnică folosită cu succes de către Milton Erickson, care reuşea să atenueze durerile unor persoane bolnave; pentru dureri de cap, de stomac, cu sau fără stare hipnotică; poate urma după focalizarea asupra corpului sau disociere.

Vă puteţi reprezenta durerea sub forma unui obiect, foarte detaliat, insistând de mai multe ori. Descrieţi totul extrem de precis, ca şi cum ar trebui construită o hologramă după aceste indicaţii.

Veţi transforma durerea într-un obiect evolutiv, folosind mişcări şi cele cinci simţuri: văz, auz, miros, gust, senzaţii tactile. Vorbiţi lent, devenind un observator a ceea ce se întâmplă în corpul d-voastră.

,,Ce formă are această durere? Ce culoare, mărime, greutate, consistenţă are? Este mată sau strălucitoare; şi dacă ar produce un zgomot, care ar fi acesta; se deplasează mai ales spre stânga, spre dreapta, spre centru, înainte, înapoi, în sus, în jos; şi acum, ce greutate are, cum este, sunetul se schimbă, şi acum ce dimensiune are…”

Apoi fixaţi durerea şi estimaţi din nou greutatea, culoarea, forma, dimensiunea etc.

O treceţi de mai multe ori prin aceleaşi simţuri. Când aţi terminat, începeţi din nou cu văzul, auzul etc.

Miracolul: de fiecare dată când doriţi să dobândiţi o stare de spirit pozitivă.

Pentru a vă focaliza atenţia asupra unui punct precis, puteţi să vă întrebaţi, în stare de transă:

,,Şi dacă ar avea loc un miracol acum, dacă un înger ar veni să mă ajute să-mi regăsesc drumul, mă întreb care ar fi semnul că acest miracol are loc, care ar fi cel mai mic semn pe care l-aş observa în comportamentul meu, în ceea ce simt sau se întâmplă în jurul meu…

Fără îndoială, voi observa schimbări în modul meu de a reacţiona, iar emoţiile mele vor deveni din ce în ce mai congruente. Mâine dimineaţă voi fi foarte atent ca să observ cele mai neînsemnate detalii ale schimbării în curs…”

De cele mai multe ori nu acordăm atenţie schimbărilor noastre. De aceea, obiectivul este de a focaliza atenţia asupra schimbărilor în curs, pentru a ne păstra motivaţia.

Miracole pentru voi: alt cer seninalice georgiana, androxa, carla, dagatha, george valah, rokssana, schtiel

4 comentarii

Din categoria Autohipnoza

4 răspunsuri la „Autohipnoza XXIII

  1. Pingback: si tu vorbesti cu tine ? | Rokssana's Blog

  2. Pingback: Time .. I need more time…. « androxa

  3. Cel mai usor repetati pe o perioada de jumatate de ora cel putin, lungit pe spate,relaxind corpul si gindind formulind mental caci corpul nu mai are durei specificind locul de durere, inflamatie si caci totul se va vindeca.Vor fi persoane care vor avea mai multa succes intr-un interval de timp scurt,alti vor trebuie sa repete si sa se concentreze numai la aceasta repetitie,autosugestie pe o perioada lunga de mai multe zile,saptamini.Succesul este de a continua si experimenta aceasta autosugestie creatoare de substante chimice in organism care ulterior va contribui la vindecarea acelor sintome.Pentru a avea mai multe informati intrati pe blogul meu unde am un manual de auto hipnoza.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s