Școlile distrug creativitatea…

6 comentarii

Din categoria Filme educaționale

6 răspunsuri la „Școlile distrug creativitatea…

 1. Florina R

  Lucrul acesta îl spun mulți, și din păcate e adevărat în 80% din cazuri: Totuși, acel pocent de 20% contează ! Eu îmi amintesc că profesorul meu de română din liceu, care era și diriginte, ne cerea ca în comentariile literare să fim originali, să nu cumva să preluăm opiniile criticilor cunoscuți.
  Desigur, colegii mei erau foarte deranjați de chestia asta !;) Nu puteau și ei copia liniștiți la teze…
  Deci mai sunt și excepții, din fericire !

  Oricum, sistemul de învățământ, așa cum e conceput acum, impune doar niște idei pre-cunoscute, și nu lasă loc pentru originalitate. Și ăsta e un adevăr, din păcate…

  Apreciază

  • Blocarea originalității se datorează examenelor la care evaluarea este rigidă.
   Eu am avut profesori care încurajau creativitatea, dar asta nu mi-a folosit la anumite examene… Acest lucru m-a făcut să îmi doresc o memorie grozavă, dar nu am avut-o. S-a dezvoltat, însă, capacitatea de înțelegere.
   Cred că cel mai bun sistem de evaluare ar fi ca în lumea atlanților, așa cum scrie Remer Ra, pe blogul său. E site-ul său în dreapta, la blogroll.

   Apreciază

 2. childagain

  Da, am văzut că ea pune accent pe meditații, care trezesc subconștientul, ”fântâna interioară”, și așa chiar și cunoștințele logice se rețin mai ușor.
  Poate că așa învățau cei din Epoca de aur, cei aproape de zei…
  O altă metodă mai creativă, și mai potrivită sufletului copilului, mi se pare a fi Școala Waldorf, inițiată de Rudolf Steiner, el-însuși un inițiat…
  Din păcate, chiar dacă ne dăm copiii la aceste școli originale, la examene nu vor avea nici o șansă, pentru că evaluările finale sunt rigide – după cum bine ai spus: Adică, sistemul de învățământ e conceput astfel încât să dezvolte numai logica și memoria, și să ucidă creativitatea. Noi ”onorăm servitorul și ucidem stăpânul”, după cum bine zicea Albert Einstein.

  P.S. Iată că azi am reușit să mă loghez, la un alt calculator !:)

  Apreciază

 3. Geanina

  Sunt total de acord. Cel putin in ceea ce priveste invatamantul de la noi. Nu am studiat de la altii asa ca nu ma pot pronunta. Dar in ceea ce priveste invatamantul nostru, mie imi pare ca handicapeaza potentialul in anumite privinte. Copiii inghit fortat niste cunostinte ca apoi sa le regurgiteze. Imi par a fi niste masini de memorare, in niciun caz de creare. Pacat!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s