Știința e și pentru copii

Ce au în comun ştiinţa şi joaca? Expertul în neuroştiinţă Beau Lotto crede că toţi oamenii (inclusiv copiii) ar trebui să participe la ştiinţă şi, prin procesul de descoperire, să schimbe percepţii. El este însoţit de Amy O’Toole în vârstă de 12 ani care, alături de 25 de colegi de clasă, a publicat primul articol ştiinţific scris de copii, despre Proiectul Blackawton al Albinelor. Articolul începe cu: „A fost o dată ca niciodată…”

4 comentarii

Din categoria Filme educaționale, Material didactic

4 răspunsuri la „Știința e și pentru copii

 1. Florina R

  Dragă Lili, e un filmuleț extraordinar prin simplitate și concizie ! Iar concluzia reiese de la sine: probabil că în știința actuală există prea mult orgoliu și rigiditate, și s-a pierdut tocmai plăcerea jocului, de care spune gazda emisiunii. Copiii, în schimb, nu au tarele adulților, și le place jocul !

  Mulțumesc pentru toate cuvintele frumoase spuse pe blogul meu, și pentru ”deconspirarea” d-lui Ben Ami, și desigur, și pentru minunatul filmuleț despre omul care planta copaci – ce poate folosi drept pilda de suflet pentru omul actual ! Am incercat in cateva rânduri să îți răspund la comenturi, ca și d-lui Ben Ami, dar nu am reușit cu nici un chip să mă loghez, și nici măcar să răspund ca anonim. Poate că acum voi avea mai mult noroc !

  Te îmbrățișez, și mă bucur că ești un om atât de minunat, și că o minunată sincronicitate ne-a adus laolaltă !

  Apreciază

  • Dacă mă gândesc bine, am cunoscut câțiva oameni deosebiți, datorită blogului unui alt om deosebit. Păcat că nu ne putem cunoaște decât în virtual… Filmulețul acesta se datorează d-lui Ben Ami.
   Când vei putea intra pe propriul site, cred că ai și ceva la spam.
   Și eu îți mulțumesc, sincer, și comunicarea asta îmi face bine. 🙂

   Apreciază

 2. Florina R

  Scuze, sper că m-ai recunoscut, sunt childagain; am recurs la această modalitate de răspuns pentru că wordpressul nu îmi dă voie să mă loghez. Măcar, la tine pot răspunde cu alt ID; la mine nu e posibil, deși eu nu am stabilit această setare ci dimpotrivă, am permis chiar și comentariile anonime.
  Acum, aștept până când wordpressul se va plictisi să mă bruieze !:)

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s