Mere și lămâi – poveste parfumată

Mere și gutui. Nu. Mere și lămâi. De ce? Merele sunt dulci-acrișoare. De ce și lămâi?

Tăie un capac lămâii din mâna stângă și stoarse o picătură pe felia de măr de pe farfurie. Așezase o farfurie pătrată ce avea colțurile rotunjite, pe masa pregătită pentru lucru, strălucind de curățenie. Îi tot suna în minte: mere și lămâi, mere și gutui…

Se pregătea ritualul de inițiere al noilor ucenici în știința psicantooratoriei. Erau fructe aduse de pe Cantora. Se foloseau doar o dată pe an, atunci când noii-veniți erau integrați în școală. Li se dădea o felie foarte mică de lămâie, după care urma să își susțină fiecare eseul cântat,  pregătit  pentru oratorie… Era proba care stabilea cine are cu adevărat aptitudini…

Testul următor consta în ingurgitarea unei felii de măr cu calități energo-amplificatoare, ce preceda analizei psihologice pe care fiecare trebuia s-o facă unei persoane necunoscute.

De cele mai multe ori, prima probă era cea mai amuzantă, când efectul lămâii (mult mai puternic decât al unei lămâi obișnuite) îi făcea pe ucenici să cânte în cele mai ciudate feluri și să scoată cele mai ciudate sunete. Era cea mai tare inițiere pe care o puteai vedea și asculta! Candidații fuseseră consiliați și testați înainte de procedura de inițiere, pentru a nu dezvolta competiția mai mult decât era necesar.

Așeză feliile de mere și de lămâi pe farfurii separate, repetând procedeul descris. Erau zece farfurii. I se păru ceva ciudat la una dintre farfurii și o așeză ultima, ca s-o diferențieze. Culoarea feliei de lămâie părea puțin diferită .

Inițierea decurse ca de obicei, cu o grămadă de râsete din partea auditoriului. Ucenicii făceau adevărate eforturi pentru a putea să-și mai folosească vocile, cât de cât. Și veni rândul ultimei…

Povestea a început la Mirela, unde vă puteți înscrie, după o temă de Tury.

55 comentarii

Din categoria Poveşti parfumate, Proză

55 de răspunsuri la „Mere și lămâi – poveste parfumată

  1. Ascultând-o pe frumoasa asta mică, mai că-mi vine să cred în calitățile ascunse ale lămâilor și merelor, de a sprijini ritualul de inițiere al candidaților. Și da, și veni rândul ultimei…A meritat! Bravo!!!
    O seară frumoasă, Lili! 🙂

    Apreciază

  2. chinuita, fatuca asta… sta bine doar pe… grave.
    nu e chiar greu.
    greu e cu engleza ei 🙂

    Apreciază

  3. superba micuta candidata! contrastul dintre aspectul ei de copil dulce si vocea grava si experimentata – de cântareata consacrata este asemanator cu gustul dintre feliile de lamâni si mere :)) Mi-a placut mult „protejata” ta!
    O seara parfumata!

    Apreciază

  4. Florina R

    Cred că va exista și o urmare, pentru că eu aștept să înțeleg ce a fost cu ultima lămâie, de ce era diferită:) Sau poate, interpreta a făcut diferența…:)
    Oricum, e frumușică foc, și plină de talent ! Păcat doar că nu prea mai pare copil…

    Ca de obicei, ne oferi ceva frumos și diferit pentru weekend, mulțumim !

    Apreciază

  5. ellyweiss

    Deosebita fetita…dar un pic cam prea grava vocea, cam in contrast cu farmecul chipului angelic.
    Mi-a placut insa povestea, fantezia povestii cu care, ca de obicei, pe mine ma surprinzi.
    O saptamana minunata sa ai!

    Apreciază

  6. :)))))) canta superb! Mie mi-a placut prestatia ei. Imi place tonul ei, e diferit, e … direct. O zi frumoasa!

    Apreciază

  7. Si mie mi-a placut!
    Dar de la gutuie mi se vor strepezi mereu dintii!!

    Apreciază

  8. Multumesc, pe aceea cu orez o gasisem si eu! Dar fara[ ceapa. Parea un soi de desert! :))

    Apreciază

  9. Pingback: Parfum de mere si lamai « my heart to your heart

Lasă un comentariu