Căutare (duzina de cuvinte)

Dragul meu Vis,

Te-am căutat zile și nopți în rucsacul cu amintiri, sperând să dau de tine printre frumoasele gânduri și simțiri ale unor mesaje cu teme impuse. Uneori, te-am surprins zâmbindu-mi misterios și încurajându-mă să-mi desfac aripile pentru magica și dorita călătorie a sufletului meu, în căutarea tainicelor și ademenitoarelor sonate ale iubirii, compuse în armonia deplină a îmbrățișării cuvintelor-energie.

Am găsit în gropița dintre zâmbetul primăverii și cel al verii nebune, o amintire cu iz de poezie, dintr-un jurnal cu universuri în mișcare, cu frunze aruncate în plutirea norilor. Ca atunci când un bărbat se îndrăgostește de o femeie doar de dragul iubirii, nu al ființei înseși. Iar ea se trezește înghițită de marele val al fericirii sintetice pe care singură și-a programat-o. Și, cu un sfârșit pe care niciunul nu l-a prevăzut, rămân pe aceeași direcție de atracție reciprocă, tot timpul mișcării universurilor.

Te-am căutat zile și nopți și te-am găsit, fără să programez Timpul… sau Universul.

Duzina de cuvinte o găsiți la psiAici vă puteți înscrie.

Alți duzinari:

1. Scorpio 2. Cristian
3. Abisurile 4.  
5. Vero 6. dor
7. almanahe 8. Dictatura Justitiei
9. tibi 10. psi 2
11. La Fee 12. Max
13. Some Words 14. cita
15. carmen pricop

 

30 comentarii

Din categoria Duzina de cuvinte, Proză

30 de răspunsuri la „Căutare (duzina de cuvinte)

  1. Pingback: Duzina de cuvinte – Planuri | Tiberiuorasanu's Blog

  2. Vis lin…
    ི৲(ྀ ི৲(ྀ 
     ི৲(ྀ Cling!

    Apreciază

  3. Pingback: Între lumi | Almanahe

  4. Pingback: Duzina de cuvinte- Yin și yang | Cățărătorii

  5. Pfff… cu asta ,,Am găsit în gropița dintre zâmbetul primăverii și cel al verii nebune, o amintire cu iz de poezie”….m-ai dat gata, crede-ma! Merita folosita si de altii… :))) Fara a plagia.

    Apreciază

  6. psi

    duioasă scrierea-ţi de astăzi. şi mă întreb ce-aş găsi eu scotocind prin propriul rucsac cu amintiri… un dor, un nor? 😀

    Apreciază

  7. Pingback: Aflatoxină, ei aș! « Dictatura justitiei

  8. Pingback: O mie și una de nopți | La Fée Blanche

  9. Pingback: Jurnal | Abisuri

  10. Când căutările se termină cu găsiri, hehe…sunt şi zile dintr-astea, din fericire.

    Apreciază

  11. dordefemeie

    ce bine suna „armonia deplină a îmbrățișării cuvintelor-energie” , as vrea sa o simt si eu… 🙂

    Apreciază

  12. Am plutit pe cuvintele tale presărate atât de frumos cu doruri si vise. Mă bucur că ai găsit 🙂

    Apreciază

  13. sufletele pereche se caută necontenit iar cînd vine timpul întîlnirii se împletesc în infinit 🙂

    Apreciază

  14. Mi-a plăcut dar vreau să o mai recitesc odată.

    Apreciază

  15. Simbolul renasteri,a naturi, care nu are nevoie de dogme ansestrale,putina caldura si timp frumos, viata revine din nou.

    Apreciază

    • Și viața și căutarea.

      Apreciază

      • Majoritatea decide,dar o minoritate planifica cum trebuie manipulata si orchestrata majoritatea oprimata.Daca remarcati am devenit ca animalele domesticate,vezi o poza si imediat sti caci iel este,Isus zburatorul, a inviat,a zburat golut, si te deranjeaza cum manipularea se face automatizata de niste slugi care sub pretext de religios iti controleaza viata zi cu zi.Esti liber,vrajeala,deoarece prieteni vecinul te atentioneaza caci nu esti si gindesti ca iel, om bun si crezator in povesti ireale cu o lume falsa inexistenta.Totul este fals si toti doresc sa te salveze si sa crezi caci exista miracole cu zburatori si sfinti criminali care au ucis milioane de nevinovati, sa-ti fure sufletul prin teroare, ca sa depinzi emotional de dorintele sale.Eu sint liber si nu cred in basme populare primitive cu zmei si fecioare,barze care aduc copii prin cosurile casei, care te distruge emotional pe cei care sint inca copii care i-si formeaza analiza de gindire, numai gindind caci te pedepseste, daca nu iesti cu iel aliat pe viata.Aceasta doctrina este dictatura emotionala din Jerusalemul sfint care a dominat si domina prostia din noi crezind fara sa stii cu adevarat care este drumul,esti dezorientat si ai nevoie de preot sa-ti explce povestea sa cu care cistiga viata sa zi cu zi,facind bani si viata de inalta societate.Stiinta este adevarul, in rest sint niste primitivi nespalati prin pesteri,si grote au stat, ucigasi care au delegat sa ucida si sa omoare populatia sa in numele unui Dumnezeu creat de Abraham care se razbuna te omoara si iti cere bani caci haldai au nevoie de bani sa stea si sa te controleze la buzunare si in creier.In aceste conditi de slugarie eu unul nu m-am supus cind am fost mic si nu ma supun,prefer omul meu,Zalmoxe,Doamne-Zeu din trecutul indepartat care a fost ucis de biserica pea sfinta crestina.Cei care doresc slugarie sa fie sanatosi si sa moara in pace cu credinta sa in miracole mincinoase dar folositoare celor care nu mai pot sa mai judece normal.
        Yogoshima, Spirit, Liber si independent.

        Apreciază

  16. childagain

    Minunat vis ! Superb chiar ! Dar, nu e numai visul, e și înțelepciunea pe care o aduce… Toate visele au un început și un sfârșit, ca orice alt lucru omenesc; dar a ști să vezi acest lucru fără durere și cu înțelepciune, să îl accepți în sufletul tău… asta e o adevărată artă !
    Minunată și bucata de Grieg aleasă de tine !

    Din păcate, am din ce în ce mai puțin timp pentru bloguri, dar rareori când mai ajung pe aici, mă bucur să îmi scald sufletul în înțelepciune și frumos.
    Te îmbrățișez !

    Apreciază

Lasă un comentariu