The Doubt Essential to Faith

Anunțuri

18 comentarii

Din categoria Filme educaționale

18 răspunsuri la „The Doubt Essential to Faith

 1. Adevarul are dificultatea de a fi raspindit si intales deoarece sintem bombardati de propaganda religioasa.Daca nu ma insel sint intre 7-8 mii de biserici in Romania,care produce publicitate zilnica 365 de zile pe am,plus mai mult de 6000 de ani de zile de la creirea lui dumnezul lui Abraham in numele unui evreu care nu are nimic comun cu Dumnezeul adevarat.Banii sau facut de mii de ani de zile prin dictactura,10 la suta obligatoriu,manipulare si informati facute de cei care au dirijat si condus tara si lumea intreaga, Regi si popii.Nimeni nu doreste sa-si piarda slujba care aduce bani cu sacul urias.E greu sa te adapti la cunostintele stiintifice deoarece necesita analiza cerebrala individuala.Ascultind pe popa care are cunostinte venite de mii de ani de zile scrise de niste criminali profesionisti, e mai usor sa intalegi basmele populare cu zmei Cristofori, zburatori prin ceruri senile si Maria consinzeana virgina cu cinci copii.Nu degeaba bisericile au deschis scoli religioase de la infiintarea crestina 325 de prea sfintul criminal Constantin care si-a ucis familia sa, numai sa domneasca ca un Rege Dumnezeu.

  Apreciază

 2. Foarte tare(adevarat) insa tot din sanul bisericii se mai naste cate un Arsenie Boca…

  Apreciază

  • Aveti dreptate caci multi preoti au fost si sint de un inalt nivel spiritual care si-au sacrificat viata in numele lui Dumnezeu.Dogma religioasa a fost si este forma de slugarie obligatorie care inpune viziunea unor calai din istoria milenara sa perpetuieze ca un adevar.Dupa cum stim si aflat, stiinta a creat bunastarea omeneasca scotind din intuneric o lume indoctrinata.Pe tot globul pamintesc se omoara in numele unui dumnezeu care a fost crea de o minoritate omeneasca.Adevaratul Dumnezeu este energia inteligenta pretutideni care a fost dovedita de doi oameni de stiinta, frati gemeni Bogdanov.

   Apreciază

   • Nu cred că preoții scot atât de mulți bani pe cât se spune. Asta o știu. Sunt, poate, la fel ca medicii care scot mulți bani de la oamenii care sunt pe moarte și poate nu au nici de înmormântare… Dar nu au ajuns la acest nivel, cu siguranță. Că or fi câțiva printre ei, sau chiar mai mulți… nu contestă nimeni. La fel ca în orice breaslă!
    Dacă biserica ne spune minciuni, e treaba ei. Noi trebuie să facem ceea ce stă de partea binelui. Și doar atât ne învață, din câte am văzut la toate slujbele religioase – să stăm de partea binelui. Ce e rău până acum?????
    Religia din școli are rolul (extrem de important) de a-i învăța pe tineri niște norme morale de bun simț, care nu prea sunt prezentate prin mass-media, ba dimpotrivă.
    Apoi – nimeni (dintre ortodocși) nu a spus CE este Dumnezeu, ci ne-a îndemnat să credem în El. Că s-a falsificat istoria… e foarte probabil. Noi trebuie să vedem viitorul și să acționăm pentru a-l mai avea.
    Nu am văzut pe nimeni așa de traumatizat de dogmele ortodoxe!… Slujbele ortodoxe nu învață pe nimeni ceva rău, oamenilor li se dau exemple de bună purtare prin pildele Lui Iisus (indiferent cine a fost El). În afară de o posibilă falsificare a ACESTEI istorii, nimic nu e în neregulă. Rugăciunile practicate au rolul lor important, mersul la biserică – se știe – contribuie la realizarea unei rugăciuni colective, care este mai puternică decât cea individuală!…
    Dacă Fecioara a fost sau nu virgină… cât de mult contează????? Poate contează, însă, iubirea Ei pentru noi…
    Iar Sfinții Părinți – de ce i-am contesta? Ori, Ei spun că e bine ce ne învață Biserica (ortodoxă). Pe cine să credem? Mărturii despre Părintele Arsenie sunt cu sutele… Învățăturile lui nu au nimic rău.
    DECI????
    Cu siguranță că, la un moment dat, știința va putea explica normele ortodoxe (despre altele nu știu, de aceea nu le pomenesc). Eu mi-am explicat destule până acum și toate au un rost pentru realizarea a ceea ce este bine de făcut.

    Apreciază

    • Sint articole pline in detali,cu averile bisericei ortodoxe Romane.Daca Dumnezeu te scormoneste de bani eu cred caci este un evreu, care nui mai ajunge banuti si a invatat si pe ati smecheri sa faca si ei bani degeba, pomana,caci prostime a fost si va ramine.

     http://adevarul.ro/news/societate/averea-bisericii-ortodoxe-romane-1_5175067a053c7dd83f3451c3/index.html#

     Apreciază

     • Oamenii nu sunt obligați să dea acești bani. Nu cred că afacerile bisericilor sunt necinstite, nu cred că fură…
      Și mai sunt multe biserici care nu primesc bani decât din sponsorizări. Nu văd nimic rău, în afara unor preoți care uită ce rol au primit pe acest pământ. În rest, nu cred că au distrus ceva, sau au făcut rău unor oameni, vorbind la modul general, nu particular.
      Nu e concludent! 🙂

      Apreciază

     • Videuri cu veniturile enorme facute de biserica ortodoxa Romana.

      18000 biserici si miliarde de euro ca avere.Dumnezeu din Orientul Mijlociu face bani caci are multe suflete sarace.

      Apreciază

       • Cei mai mulți dintre oamenii de la mănăstiri au studii serioase și se implică cu dăruire în ceea ce fac. Deci, că le-ar crește averea (nu lor personal) se datorează muncii pe care știu să o facă. Deci, toate aceste articole sau videoclipuri, nu văd ce vor să spună, decât dacă ar acuza pe cineva de furt sau necinste. Ori, noi toți am văzut care este felul de viață al monahilor, cel puțin.

        Apreciază

        • Am sa va spun eu ce studii serioase au caci sint nepot de popa si cunosc toata educatia celor care au devenit slugi la rege si la cei care tin puterea teologica.Educatia in primul rind se face pe baza de talentul individual de a fii devuat unui individ care trebuie sa fie inaltat si puternic,un dumnezeu care a fost si va fi pentru el un slujitor, o sluga fara doar si poate caci i-ti pierzi pinea si trebuie sa te duci la munca pe toata viata.E mai bine sa fi sluga si sa ai talent sa cinti frumos ca sa inveselesti o gloata de oameni nedumeriti daca sint in rai sau pe pamint.Diplomele sint dupa placerea celui care te asculta cum vorbesti frumos de dumnezeu care este isus,cristos,sau fiul lui sau orsice numai sa fi dedicat si implicat acestui personaj care in realitate este ca zmeul din basmele populare Romanesti.Nu degeaba ciobani au adoptat aceasta poveste care suna frumos cu un zburator prin cer, mai tare decit ala pe care il avea Zalmoxe deoarece sfintul gheorghe la omorit si a ramas ala din erusalem mai smecher si obraznic care te omoara si te pedepseste cu moartea daca nu dai bani la popa si te duci in iad daca nu crezi in acel evreu care a fost omorit din bataie si pus in cuie ca toti cei care au tradat legea lui Cezar un dumnezeu declarat care nu permitea la alti smecheri sa se proclame fiul sau dumnezeu.Povesti si basme populare care au devenit cu ajutorul lui Constantin un rege criminal o lege proclamata 325 la Nice,Un rege un dumnezeu si mai tirziu sa schimbat smecheria si prostimea trebuia sa asculte sau sa fie pedepsit cu moartea sau bataie pina ce se va dumeri.Acest adevar este greu de intales pentru caci exista 18000 biserici in Romania,care popi servanti,slugele, in fiecare zi tine prostimea la zid si e mai usor sa sculti un popa care vorbeste frumos si te convinge sa-ti platesti oblgatia de crestin si el te va invata cum merge fiul sau prin cer si ingeri sai ii cinta la trompeta.Sa fie bine si pace si cei credinciosi sa moara in pace caci vor fi linga fiul sau iubit isus zburatorul.

         Apreciază

         • Eu am văzut altceva. Am văzut mulți oameni serioși și responsabili, acolo. Și foarte puțin fanatici, dar profunzi. Desigur că există și altfel de oameni…

          Apreciază

          • Adevarat caci sint in majoritate oameni seriosi si doresc sa aduca schimbari in vata noastra.Daca dogma a fi schimbata nimeni nu ar pierde ci dimpotriva sar face un update ca la ordinatoarele noastre.Mimeni nu ar putea sa se intoarca la ordinatoarele din anii 1980,cu cipul de 25 hz si fara memorie numai cu o disketa.Pe mine ma deranjeaza caci biserica pretinde ca detine adevarul si inpartaseste adevarul care este pe baza de spaima si omor.Dumnezeu nu ma deranjeaza daca vorbim de un dumnezeu bazat pe studii stiintifice.Daca imi aduci de la niste salbatici care au trait cu oile la pascut acum 6000 de ani de zile, un dumnezeu care omoara si distruge daca nu crezi in el,eu unul spun caci sint inpotriva lui deoarece a distrus,omorit in numele sau,sute de milioane de oameni nevinovati.Inpotriva abuzului mental creiat de niste genocidari, trebuie sa fie un adevar si demascati,nu se poate sa se continie in veci cu minciuni si vrajeli venite de la niste nespalati din orientul mijlociu.Dumnezeul adevarat nu a spus nimic deoarece el este energia,memoria universala si noi trebuie sa gasim o cale sa ne conectam si sa comunicam,nu prin moarte si genociduri care au fost si sint folosite de acesti religiosi a unui sistem de inchizitie mentala.Trebuie sa fie eliminata aceasta divergenta intre credinciosi slugarnici unui popor ales de dumnezeu si cei care doresc sa cunoasca pe Dumnezeul adevarat, acea energie inteligenta care sustine univerurile sa aiba sens, unde exista o lege universala de functionare.In rest au fost mii de dumnezei care au murit si vor muri in continuare ceilalti care se tin inca sa profite de buna credinta, traind prin jaf si omor in numele sau.

           Apreciază

          • Dacă viața pe pământ va rezista, se va afla un alt adevăr… odată. Poate cel real, poate altul mai cumplit decât putem vedea.

           Apreciază

      • Am mai citit și despre faptul că multe articole sunt neadevărate.
       Și da, oamenii dau bani ca să se roage alții pentru ei, dar nu sunt sume semnificative.

       Apreciază

       • Nu este rau sa crezi ci dimpotriva este normal pentru majoritatea celor care nu gasesc alta alternativa sa umple vidul cu intrebari la care nu avem raspunsuri si lasam pe cel care stie, sau cel putin credem ca exista o supra fiinta care cunoaste totul.Eu unul fac parte dintr-o minoritate care doreste sa discute direct cu Dumnezeu nu am nevoie de intrepreti si alesi lui dumnezeu care sau proclamat fara diploma, numai cu vrajeala venita din Jerusalem unde se omoara in acel nume drag nou,deoarece dumnezeul creat are probleme, trebuie sa omoare ca sa fie fidelitate.Acest context ma deranjeaza si incerc sa explic celor care au putina materie cenusie,caci nu a fost si nu exista nimic din aceasta poveste venita de la evrei de mai mult de 6000 de ani de zile.Logica este stiintifica si crezul este o convingere care nu mai rezista,moare odata cu cei care mai cred in basme si nu au alte alternative de gindire normala justificata fara doar si poate.

        Apreciază

 3. Pingback: The Doubt Essential to Faith | Yogoshima's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s