Duzina de cuvinte – Îndoiala

Un tremur interior o cuprinse când realiză greutatea vorbelor lui. Cu ironii subtile îi dăduse de înțeles că nu are încredere în ea, luase în râs toate eforturile ei de a-i face pe plac… Nedumerită, se gândise la alte trepte pe care le avea de urcat pentru a-i demonstra iubirea. Însă, ce sens ar fi avut? Cum l-ar fi putut mulțumi vreodată, dacă toată nevinovăția și încrederea pe care ea le investise în această iubire, fuseseră luate în derâdere? Mai avea vreo șansă? Se simțea ca într-un tren al dorințelor luminoase, deraiat din cauza unui creion aflat pe calea ferată…

Cu câteva zile în urmă, el păruse mai… îndrăgostit ca niciodată. O uimise cu exuberanța cu care făcea treceri spre stări necunoscute, încă. Se lăsase purtată pe aripile în care cred îndrăgostiții și își trasase cu creta sufletului o dâră, pe care s-o găsească atunci când va pierde calea spre lumină…

De unde apăruse breșa de neîncredere din sentimentele lui? Ce se întâmplase? Ce îl făcuse să intre în breasla cinicilor tocmai în raport cu ea? Să fi fost acea creolă implicată? Tot nu înțelegea. Nu făcuse nimic greșit. Îl iubea sincer și-i dorea tot binele. Apoi, această întorsătură neașteptată care o scotea din starea de fericire și îi greva inima cu sentimente grele, necunoscute, dureroase… Începuse suferința iubirii? Știa că va veni, dar crezuse cu toată deschiderea în iubirea celuilalt. Ce era de făcut?

Se întrebă cu îngrijorare: oare mai există iubire în lipsa încrederii?

Va afla în timp. Va lupta pentru a învinge și neîncrederea și influențele unora, altora… Va lupta pentru iubirea ei! Și nu o va pierde!

Duzini de cuvinte așezate frumos la psi în tabel.

44 comentarii

Din categoria Duzina de cuvinte

44 de răspunsuri la „Duzina de cuvinte – Îndoiala

 1. Pingback: Duzina de cuvinte- Lipsuri estivale | Cățărătorii

 2. Pingback: Se ivi Iv şi domnu’ Pe, pe când apare tipu’ Ge? | Alma Nahe

 3. Poate ca mai exista iubire si in lipsa increderii, dar nu poate dura mult… Parerea mea.

  Apreciază

 4. aş vrea să pot spune că există, dar…poţi construi o casă pe nisipuri mişcătoare?

  Apreciază

 5. e mai usor de trait fara iubire, asa, intr-o inertie a existentei, decat de trait in neincredere! bresele pe care le face neincrederea in corpul iubirii sunt de nereparat! interesant subiect!

  Apreciază

  • Sunt de acord, însă, există oameni care nu pot trăi fără să iubească, pentru că altfel nu-și găsesc sensul.
   De fapt, ea trebuia să lupte cu neîncrederea lui, nefondată.

   Apreciază

 6. Poate sa lupte insa nu stiu daca va putea sa uite. Mai ales daca vor apare in timp si alte situatii conflictuale. Atunci va culege ‘roadele” dorintei de a lupta pentru iubirea ei cea mare.
  Daca ar fi renuntat , s-ar fi putut sa regrete(tot indubitabil) ca n-a incercat sa-si salveze iubirea, insa nu cred ca putea face alta alegere, datorita scenariului inconstient pe care-l avea „grefat” in minte si in suflet in privinta acesteia, citez: „Începuse suferința iubirii? Știa că va veni, …..”. In aceste conditii, dar si tinanad cont ca cinismul lui, ca si trasatura de caracter, vine la pachet cu multe alte „virtuti” sufletesti, nu este greu de imaginat treptele pe care ea le are de coborat si nu de urcat pentru asi demonstra iubirea, daca nu este destul de inspirata in a aborda relatia la modul asertiv.

  Apreciază

 7. Pingback: Duzina de cuvinte Trepte « Dictatura justitiei

 8. neincrederea e ca o samanta ce incolteste in timp pe pamant prielnic. frumoasa poveste.

  Apreciază

 9. psi

  îmi aminteşti de scarlett şi scena finală din pe aripile vântului. e şi mâine o zi, nu? 🙂

  Apreciază

 10. De cele mai multe ori iubirea nu are nicio logică. Vine pur și simplu și sfidează totul. Va mai exista iubire în lipsa încrederii? Eu aș zice că nu. Alții poate ar trece peste asta.

  Apreciază

  • Sunt foarte multe lucruri de care depinde existența încrederii: dacă motivele care o nasc sunt nesemnificative (copilării) și dispar în timp, dacă motivele sunt reale, adânci și demonstrabile, dacă cel care le creează încearcă să le elimine prin îndreptarea comportamentului său… etc. Eu aș zice că iubirea ar trebui să reziste, cel puțin până la elucidarea situației…

   Apreciază

 11. Iubirea masculina este cu totul mult alceva decit poate sa-si imagineze partenera sa.Iubirea are caracter fizic emotional, bazat pe inpuls sexual, de unde multi parteneri se aprind repede si se sting foarte usor intr-o relatie apropiata.Increderea vine si pleaca in functie de puterea de convingere pe care domnul o detine si interesul sau asupra acestei relatii.Ca atare iubirea are forme diverse intr-o armonie complexa pe care noi incercam sa dam definiti personale care sint limitate la noi insine, fiecare cu amprenta sa.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s