Binele tuturor – psiluneli

Dragul meu Vis,

De când suntem mici copii, visăm să devenim personaje fabuloase care salvează lumea sau cel puțin o schimbă în mod miraculos, pentru a trăi cu toții în fericire, sănătate, bunăstare… Ne păstrăm aceste visuri până în adolescență, uneori chiar până mai încolo, aproape de maturitate.

La un moment dat, ajungem să înțelegem că visurile noastre nu pot fi realizate atâta timp cât nu gândim toți la fel, atâta timp cât nu ne respectăm și nu ne dăm importanță egală unii altora și, nu în ultimul rând, atâta timp cât nu respectăm viața, în toate formele ei.

Ce ar trebui să însemne binele tuturor? Ca toți să avem satisfăcute toate dorințele? Atât cele materiale cât și cele spirituale? Sau e vorba despre un anumit bine pe care îl intuim, doar? Tu ce zici? E vorba de acel bine pe care ni-l programăm singuri prin gândire? E vorba de împlinirea destinului? E vorba de acceptare și, implicit, de diminuarea intensității conceptului de ,,bine”? E vorba de mulțumire? E vorba de iubire? Poate că aici ar trebui să ne oprim, ca de obicei. Dacă ne-am iubi unii pe alții, la modul real, binele tuturor ar fi inclus.

Ei?

Alte trasee ale binelui colectiv găsiți la psi în tabel.

22 comentarii

Din categoria Psi-luneli

22 de răspunsuri la „Binele tuturor – psiluneli

 1. Pingback: Binele tuturor ? Să fiu iertat, o utopie … | Gară pentru doi

 2. Aşadar ne învârtim în cerc. Fie el şi în cel al iubirii. Nu cred că definiţia binelui tuturor stă acolo. Ar sta într-o lume ideală. Cum nu avem, mergem pe segmente, zic.

  Apreciază

 3. Perfect adevarat. Daca am putea sa IUBIM nu am vrea decat binele tuturor.

  Apreciază

 4. Pingback: Binele tuturor – Psi-luneală | Tiberiuorasanu's Blog

 5. Pingback: Binele tuturor | Alma Nahe

 6. psi

  ei, chiar da. un strop de iubire pentru aproapele ar rezolva cu siguranţă multe. chiar da… cred cu tărie.

  Apreciază

 7. Pingback: Binele tuturor sau Postmodernismul unei utopii antice | BLOG D'AGATHA

 8. In aceasta dimensiune a vietii in care ne aflam acum, un bine total nu poate trai decat fragmentat . Putem fi fericiti doar pentru un timp . Imediat ce se consuma acea energie a bucuriei , alta ii va lua locul . Alte dorinte ne vor bate in poarta . Binele si raul sta impletit in noi si traim osciland intre cele doua poluri . Prin munca sustinuta putem fi mai buni , mai darnici , mai iubitori . Si doar atat . Un om nu poate fi bun in toata fiinta lui ,cum nu poate fi nici rau in totalitate .Poate acesta este motivul pentru care nici un om nu a putut „salva lumea de ea insasi ” . Pupici

  Apreciază

 9. Iubirea se invata de la sinul mamei pina cind ajungem sa devenim simpli si ginditori,realitati pe care o intilnim zi cu zi.Natura umana este foarte complexa,necesind indrumare pentru asi gasi sau regasi calea potrivita vieti sale.Observam la ora actuala toti cei care iti doresc binele,religiosi si celelalte mii de organisme sociale au ca interes sa-si promoveze puterea sa economico-indoctrinala asupra celor care au nevoie de o indrumare personala nu una colectiva emotiva, doctrinala,genocidara.Internetul va juca un rol major unor persoane care vor fi capabile sa intaleaga cum functioneaza sistemul de organizare umana si care este raportul sau in care se gaseste.Sper sa ne regasim ca fiinte umane sa ne iubim sufleteste,deoarece umanitatea are nevoie de aceasta forma de atractie inter-umana.Fiecare trebuie sa comunice si sa esplice celor care ii inconjoara acest fenomen natural care a fost distrus voluntar de catre cei care au condus lumea,regii,religiosii,servantii sfintii,etc…Cind vom fi capabili sa inlaturam pe aceste persoane,de sase ori milenare, care au distrus omenirea, vom incepe o nou viata de iubire prospera pentru toata lumea.

  Apreciază

  • Ne facem rău singuri.

   Apreciază

   • Exista intotdeuna o minoritate extremista in toate natiunile pamintesti care sufera de un sindrom emotional, boala mentala,distruge din rautate si dispret fara de restul omenirei.Moartea face parte din dorintale lor,ucigind tot ce sta in cale acoperind actiunile sale pe tema religioasa,politica,economica,etc…Inlaturind aceasta cusa de bolnavi emotionali, ducindui la spitale specializate, adaptate,personalizate se poate trece pe treapta urmatoare.O solutie care ar trebui sa se dezvolte in mintile celor care face parte din majoritatea omeneasca si care doreste sa fie in liniste si pace,traind in armonie cu ceilalti din jurul sau.

    Apreciază

    • Deja ne-am înrăit cu toții…

     Apreciază

     • Sintem mai blinzi astazi, pe timpul lui Abraham cretor de dumnezeu, se taia beregheata zilnic ca sal cinsteasca, la animale si cei nefideli din grupul sau si ceilalti care se gaseau la mina lor trecind fara pasa.Se omora totul caci dumnezeul lui Abraham a decis sa moara copii,femei ,batrini si animalele omorite numai deoarece nu facea parte din gasca sa de dementi.Pe unde trecea si avea ocazia sa fure si sa omoare alte tribuii o facea caci dumnezeu ii vorbea la ureche si cerea sa se omoare ca jertfa si placere.Azi prostimea face surdina si tine parte cu dusmanii neamului sau,caci tradatorii au omorit pe Zalmoxe si linge un nespalat din orientul mijlociu care a facut dezastru emotional prin morti cu milioanele si traumatisme cerebrale la copii ca sa nu poata sa devina adult emotional.Cind ai frica nu mai judeci ci tremuri sa nu fi pedepsit de o fantoma imaginara care a fost instalat in creierul mic de la inceputul vieti.

      Apreciază

 10. Binele tuturor se realizeaza atunci cind se implineste impacarea cu sinele…

  Apreciază

 11. Pingback: Psiluneli- Binele tuturor | Cățărătorii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s