Dumnezeu nu joacă! – psiluneli

Dragul meu Vis,

 

În jocul tău de-a energiile călătoare, transmise de la un punct aleatoriu (?) la altul, ai întâlnit vreodată energia iubirii? În metamorfozele tale jucăușe din posibil real, în vis, în imaginar, în virtual chiar, nu ai fost cuprins de emoția indefinită și inconfundabilă a sentimentului de care vorbeam? Ai alunecat dibaci, către zone neexplorate ale unor suflete rănite (ce banal sună!)? Le-ai atins ușor cu instabilitatea și misterul tău? Căci ce poate fi un astfel de vis? O inimă bătând fără consistență și fără aripi? O respirație a unei stele aflate la dimensiuni distanță? Un vis poate fi o minciună. Tu ești o minciună? O creație absurdă născută din durere, pentru a înșela captivii granițelor sale? Te întreb.

Ar trebui să fi aflat că în jocul tău de-a energiile călătoare, Dumnezeu nu intră. El intră în jocul energiilor creatoare de lumină, de zbor, de creștere.

Dumnezeu nu joacă jocul minciunii niciodată. Dumnezeu nu scuză mijloacele de atingere a scopului. E ciudat? Noi… ce facem?  Tu… ce ești?

 

Alte creații inspirate de tema dată de alma, găsiți în tabelul de la psi.

 

53 comentarii

Din categoria Psi-luneli

53 de răspunsuri la „Dumnezeu nu joacă! – psiluneli

 1. Tu…ce esti ?….De si-ar putea pune aceasta intrebare lumea toata ….
  Si intrar-adevar ,noi cine suntem ? Dumnezeu raspunde:
  -Eu sunt cel ce sunt …
  Omul a fost creat din lut dupa chipul si asemanarea Creatorului .
  Deci , cine suntem noi….. ?
  Imbratisari ,draga mea .

  Apreciază

  • Poate suntem doar elemente ale unui întreg.
   Numai bine!

   Apreciază

  • Si eu sunt cel ce sunt, asa cum sunt. A fi facut dupa chipul si asemnarea creatorului, nu ineamna a fi identic cu acesta ci a avea unele din atributele acestuia: liber arbitru, puterea de a crea, de a iubi, de a rationa, etc. Si cum suntem doar o parte a unui intreg, nici o data nu-l vom putea intelege caci stiut este, intregulul este mai mult decat suma partilor. Si pt a intelege mai bine acesta, este suficient sa ne raportam doar la diversele parti ale corpului omenesc luate separat ca functionalitate si apoi la noile atributele ale fiintei umane luata ca intreg.

   Apreciază

 2. Pingback: Dumnezeu nu joacă | Alma Nahe

 3. Pe mine mă frământă acel „precum în cer, aşa şi pre pământ”…;)

  Apreciază

  • Iar pe mine ma framanta partea cu… precum si noi iertam gresitilor nostri… Oare???

   Apreciază

  • Nu am idee… Dar dacă şi în cer e ca aici…

   Apreciază

   • Pe mine ma framanta partea cu Adam cel naiv si Eva cea manipulatoare impreuna cu sarpele cel perfid.

    Apreciază

    • Păi, dacă tu o cunoști doar pe Eva…

     Apreciază

    • In spiritul religios partea feminina este ispita si istoria relatata prin documentele de epoca ca in eviul mediu pe o perioada de citeva sute de ani de zile, milioane de femei au fost ucise,in Europa,omorite,puse pe rug,violate de credinciosi preoti care ca deobicei tac si spun caci ei nu sint devina.Cei care au savirsit faptele in numele lui Isus, salvatorul credinciosilor au fost preoti calugari care au omorit sub ordinele venite de la papa din Roma.

     Apreciază

     • Sigur că nu Iisus le-a spus să facă aceste lucruri!… Tot oamenii le-au făcut!

      Apreciază

      • Totul a fost creat de om,Zeii,Doamne-Zei,Dumnezeu,si ceilalti caci sint citeva mii de dumnezeii care nu au avut suportul necesar sa traiasca intre noi ca un adevar.Zalmoxe a fost Dumnezeul popoarelor Trace si la ora actuala numeni nu mai vorbeste si nimeni mul mai cunoaste deoarece un smecher din ierusalem a zburat si au fost frati lui martori ca a fost adevarat si ciobani din munti Carpati au fost uimiti ca un jidov sa zboara prin ceruri si sa faca minuni la o prostime curioasa.Zalmoxe a murit, sa stins din viata celor care au crezut mii de ani de zile in puterea sa divina, deoarece a fost omorit de acest zburator facatori de minuni venit din orientul nenorocit unde se omoara inca la ora actuala din aceasta stupiditate omeneasca.Cum crezi in ceva care te omoara si te oprima ?, iti vorbeste frumos si placut ceia ce face ca populatile subjugate mental sa accepe deoarece nu este o alta alternativa.Crestinismul a exterminat toata opozitia nu mai are nimeni sa se opuna.Religia este o boale emotionnala care te sapa in creier si te omoara fara sa-ti dai seama.Pe linga moartea ta personala mai tragi cu tine,prieteni,cunostinte si familia ta ca sa nu fii singur la aceasta putrefactie cerebrala.

       Apreciază

       • Acum, nu mai contează ce nume îi dăm. Dar este clar că Dumnezeu există și El a făcut totul: și pe extratereștrii și pe noi (chiar dacă în mod direct pe noi ne-or fi făcut alții)… Ce facem noi, oamenii… ne-o facem cu mâna noastră, în primul rând!

        Apreciază

        • Bineintales caci Dumnezeu exista fara nici o indoiala, fratii Bogdanov a creat un calcul matematic care demonstreaza caci universul are o energie inteligenta.Problema noastra este caci sintem in incubator fortati sa traim intro matrita religioasa dictata, unde logica nu mai exista.Gindirea unica este obligatorie si fiecare spioneaza pe celalat sa vada daca crede la fel intr-o dogma orchestrata de niste salbatici indoctrinati care au ucis si exterminat totul ce a fost creator pentru binele omenirei.Credinta este o boala emotionala care distruge omenirea,este o sinucidere colectiva care te omoara,emotional, mental,nu mai gindesti prin propria ta gindire ci faci referinte la cineva care a trait mii de ani de zile inainte,niste oameni primitivi care cresteau animale si dormeau inpreuna in cotetele lor.Cu aceste personaje primitive,ciobani cu oile si capritele la pascut au compus povesti pentru epoca lor sa explice Zeii.Isus a trait cu capritele,se ruga la un Zeu si ceilalti din familia sa.Credinta a fost o dictatura,sa creat o dictatura mentala in timp, deghizata caci exista cineva care asculta te vede si te pedepseste.Toate religiile din lume au acelasi principiu de dominare cerebrala care te pune in situatia de chestionare personala.Teama de pedeapsa, forteaza lumea sa se supuna la o doctrina unde sa nascut si va fi fortat de parinti,familie,vecini,prieteni sa participi la acesta sinucidere colectiva.Cei care sint mai evoluati nu detin retele de comunicati ca sa se formeze in grupuri de oameni cu gindire rationala.Religioasi in Romania detin 18000 de biserici cu 17000 de slugarnici,popi care lucreaza sa te distruga emotional.Populatia este educata de mii de ani de zile sa se spioneze sa elimineze tot ce este rational,vecini,prieteni,familie te chestioneaza sa vada cum gindesti.Securitatea religioasa este foarte activa nu doreste ca lumea sa se shimbe sa aibe o viata frumoasa.In Romania sint 400 spitale cu doctori care nu sint bine platiti.Popi care vrajesc o prostime de zeci de milioane detin masinii noi mercedesuri si case frumoase, maninca bine si cind este bolnav fuge la doctorul privat ca sal trateze, deoarce cu rugaciunile sale miraculoase moare in biserica.Indoctrinarea este totala si credinciosi mor de boli deoarece nu se gindesc sa plateasca ca sa se construiasca un spital in plus nu, o biserica haioasa care sa te fure de bani si iti da promisiuni false,crestinii ca sa se vindice se roaga in biserica deoarece se vorbeste frumos si sint sperante de minuni sa moara pe drumuri.

         Apreciază

         • Nu e chiar așa! Dar așa se vede România din afară. Singuri ne facem reclamă, prin televiziunile noastre… serioase! Acesta e rezultatul! Eu nu aș categorisi o grămadă atât de mare de oameni după anumite idei, care pot fi valabile doar pentru o minoritate. Și nici nu aș acuza atât de vehement oameni despre care nu prea știu… adevărul. Oare, pe cei buni de ce nu-i vede nimeni??????????

          Apreciază

          • Am trait in familie de prot paroh,bunicul meu spunea adevarul, caci este un slujitor al lui Dumnezeu si lumea din biserica sa asculte ceia ce spune nu ceia ce vede in viata lui familiala deoarece este pacatos ca toti ceilalti.A facut puscarie politica si a trait simplu ca slujitor pina la moarte sa.Eu cunosc foarte bine religia ortodoxa crestina deoarece am trait in mijlocul ei si o vad din prisma de comanda cum functioneaza si problemele sale.Necesita o reformare radicala separarea bisericei Romane de doctrinele venite de la Greci si ceilalti calai.Cind vorbim de Dumnezeu toata lumea in majoritate este deacord,cind se incepe cu fiul,maica,fica si ceilalti cu povestele lor din orientul turbat, totul sare in aer si minciunile apar si sint tinute ca un adevar,adevarat,care nu mai sint credibele unei majoritaiti care au televizor,telefon,internet,comunica afla,cunoaste si nu mai este usor de manipulat.Ca de obicei religia care nu se adapteaza zilelor noastre si sigur are soarta morti pe viitor in Canada inca 80 de ani in Romania poate mai repede si este pacat sa nu aibe o noua temelie din zilele noastre,pentru a continua o noua misiune,fara tablouri si luminari,ordinatoare si sale de comunicati inte cei care au ceva de spus.
           Evolutia face parte din viata umana si nimeni nu poate so opresca doar so lungeasca inca cu citeva sute sau mii de ani de zile si moartea sa este asigurata din lipsa de credinciosi prostiti si slugarnici.

           Apreciază

          • Chiar nu înțeleg ce are religia ortodoxă! Faptul că e mai… izolată? Cerințele ei nu mi se par deloc absurde, absurzi sunt oamenii care nu știu cum să interpreteze anumite lucruri. Iar restul… ține tot de percepția fiecăruia. Poți fi un bun creștin ortodox fără să fii… demodat. Prin înțelegere. NU E NEVOIE să fie nimeni fanatic. Se poate și fără asta. Care e problema? Că nu trebuie să-i judecăm pe cei care au greșit?
           Fiecare are dreptul de a alege. Nu-mi place un preot, mă duc la altul. Nu-mi place o anumită biserică, mă duc (dacă vreau, desigur) la alta.
           Și, în afară de asta, anumiți părinți (clarvăzători, ca să zic așa) au spus că cei credincioși vor fi foarte puțini… Poate că sunt greu de găsit cu atâta ,,new age”. Poate greșim cu toții… Deocamdată nu știm nimic cu certitudine.

           Apreciază

  • Axista o structura „sociala” piramidala, entitati aflate pe nivele diferite evolutie, interpretati gresite ale unor mesaje datorita lipsei unor echivalente, pare asemanator cu ceva cunoscut ?

   Apreciază

 4. Pingback: Dumnezeu nu joacă… | BLOG D'AGATHA

 5. Pingback: Dumnezeu nu joacă la cacialma « Dictatura justitiei

 6. Pingback: Nu mai vreau să omor pe nimeni ! Am omorât până acum 18 oameni « Dictatura justitiei

 7. psi

  mă crezi când spun că nu știu răspunsul deși îș caut de mult timp?

  Apreciază

 8. Sintem inca in epoca primitiva unde fiecare doreste sa convinga pe vecinul caci il cunoaste pe Dumnezeu.Sintem inca infantili si ne omorim pe motiv de infidelitate catre doctrinile dictate de niste salbatici genocidari.Sintem traumatizati de mii de ani de zile de catre bisericile crestine,nimeni nu le pasa si nimeni nu intalege caci sintem in matrita crestina unde nu ai voie sa gindesti numai sa repeti niste absurditati iesite din logica normala a unei persoane care gindeste.Prostia este la rangul adevarului impus de niste nespalati care au trait acum 6000 de ani de zile si tinut ca adevar fara sa verifici daca este real sau povesti debile care au zdruncinat cerebral toata omenirea.Fiecare trebuie sa se salveze individual si sa se lepede de boala emotionala inradacinata in creierul mic, care distruge pina la morarte, personalitatea sa si a celorlalti din jurul sau.Dumnezeu este creat de noi umanii ca sa putem sa mentinem o logica si o speranta.Realitatea este caci sa omorit sute de milioane poate miliarde de fiinte umane in numele lui Dumnezeu si eu cred caci ar fi foarte benefic sa fim ombli cind vorbim in numele sau.

  Apreciază

  • Există oameni foarte urâți și oameni foarte frumoși. Poate mergem spre bine, totuși…

   Apreciază

   • Bineintales, fara religie.Gindire si constientizarea umana de o maniera stiintifica fara convingerile lui bunelu si a maci care sint convinsi ca a existat ceva, au auzit de la parinti cind au fost mici, ar trebui sa fie adevarat.Cu acest bagaj de cunostinte venite din strabuni nostri care au fost terorizati de hoardele barbare, de un zburator din ierusalem care te pedepseste daca nu crezi in puterea sa,de o familie regala venita din germania sa tina in friu niste tarani,de mirlani declarati comunisti care au ucis un milion de persoane nevinovate sub pretext de chiabur,intelectual,etc…Iesim din intunericul multi milenar si trebuie ca cei care sint intelectuali au sarcina sa ridice moralul Geto-Daco Trac care a suferit prea mult timp din motive Geo-Politica impusa de puterile din vecinatatea noastra, care ne doresc sa fim in continuare sluga financiara,religioasa,etc…

    Apreciază

 9. Dumnezeu iubește Adevărul …mi-a plăcut cum ai scris.

  Apreciază

 10. Daca la inceput a fost doar Cuvantul si cuvantul era Dumnezeu, sigur El este prezent in toate jocurile, inclusiv cele psi(luneti)…

  Apreciază

  • Așa se pare. Cum prezent este peste tot.

   Apreciază

   • iar un parinte responsabil intervine in jocul copiilor doar atunci cand este nevoie, cel mai bine facand ca jocul sa aduca „copiilor” revelatia de care a nevoie.Forte pedagogic nu crezi ?

    Apreciază

    • De acord. E mai greu să te pui în locul copiilor. De preferat ca revelația să vină pe cale pozitivă… Ea poate veni și prin suferință.

     Apreciază

     • Asa se intampla cand vrei sa evoluezi prin cunoastere, doar pe masura ce evoluam spiritual ralizam calea pozitiva a jiocul. (daca nu am fi muscat din acel simbolic „mar”….)

      Apreciază

      • Ba mi se pare că evoluția spirituală e foarte profundă atunci când suferința o trezește. Cu condiția să existe niște limite. Și limitele sunt în program, la fel ca și cu mușcatul din măr – din moment ce era interzis, era de așteptat că se va întâmpla. Și ăsta nu a fost tot un joc? Evoluția spirituală înseamnă căutarea unor căi care să ne ducă… nu știm prea bine unde. Evoluția prin cunoaștere înseamnă trezirea curiozității, mai degrabă aici ar fi de aplicat jocul.

       Apreciază

       • Un om spiritual este in primul rand un om moral. A fi moral fara ezitare elimina disocierea interioara si aduce unitatea, integrarea care te face sa poti privi „jocul’ cu intelepciune, datorita raportarii acestuia la repere absolute. Se poate ca durerea sa accelereze evolutia, este drumul cel mai des intalnit si da rezultate la cei puternici deja insa multi din cei slabi pot claca. Un om spiritual, nu mai are nevoie de suferinta pentru a evolua. Exista si acest mod de evolutie prin rportare la Dumnezeu si acei oameni primesc totul cu bucurie si evolueaza in bucurie chiar daca la inceput si ei au cunoscut durerea. Exista asemenea exemple in literatura de un anumit profil insa am intalnit si personal asemenea oameni. In genere sunt credinciosi, simpli, intuitivi si cu inima deschisa spre tot ce le ofera viata. Si un anumit gen de haruri nu vor intazia sa apara in viata lor.

        Apreciază

        • Un exemplu de acest fel, despre care am citit: ,,Ianis cel nebun după Hristos!”

         Apreciază

         • Ianis este un bun exemplu, Avem si exemplul marilor yogini crestini cum ar fi Yogananda sau Sri Ramana Maharshi. Am intalnit insa si pe net astfel de persoane, daruite de mici cu anumite haruri , persoane ce traiesc plenar clipa prezenta, orientate spre cresterea si dezvoltarea prin iubire si emotii pozitive si datorita carora m-am convins ca cele scrise de Michael Newton in Calatoria Sufletelor sunt adevarate.

          Apreciază

          • Nu am citit cartea. De unde știi, ,,Anonimus 5”, că persoanele întâlnite pe net sunt așa cum ai zis? Net-ul poate genera minciuni. Adică, foarte mulți din virtual nu sunt ceea ce se dau… 😉

           Apreciază

 11. Mi se pare rusinos cind nemul Trac a avut un Dumnezeu Zalmoxe care a trait mii de ani de zile in inimile strbunilor nostri si de doua mii de ani a fost adoptat un evreu din singele lui Abraham care a dorit numai sa ia puterea religioasa din Judea.Aceasta contrazictie milenara trabuie sa iasa la fuprafata deoarece nemul Trac nu sint,arabi, evrei,etc.. si nu traiesc in orientul turbat.Eu sint convins caci nenorocirea nemului Trac vine din lipsa de respec fata de strabuni nostri care au fost prin nenorocirile invazilor barbare si a vecinilor nostri care ne-au distrus ca natiune unita.Sintem ce meritam si vom ramine sulgi la niste natiuni care au facut totul ca sa pierdem memoria strabuna.Cind nu mai detii memoria strabuna care evoluiaza in timp devii sluga la haldai si ceilalti calai.Sa ne fie debine si fiecare ca pe timpuri fuga in padure caci vin barbari.

  Apreciază

  • Da, legile lui Zamolxe sunt bune, așa cum sunt toate legile care vorbesc despre creșterea, dezvoltarea și protejarea vieții. Însă acuzațiile față de o persoană (entitate) nu prea au scuze. Contrazic legile de mai sus!
   Singurul lucru pe care ar trebui să-l facem noi, oamenii, este acela de a deveni mai buni. Adică de a ne iubi unii pe alții – ceea ce ar duce, automat, la tot ce e bine (aici, pe Pământ). În rest, toate discuțiile astea despre cine e mai bun decât altcineva, despre cum ar trebui să fie unii mai egali decât alții… cred că sunt nu doar sterile, ci chiar nelalocul lor!

   Apreciază

  • Iata un exemplu valid ce poate fi un argument valid in privinta celor expuse de yogoshima referitor la unele religii:
   „-S-au adunat într-un loc trei francezi. Au băut şampanie si cognac. Au fumat un trabuc, au mai băut o cafea. Şi-au tras câţiva pumni, şi-au învineţit puţin ochii. Într-un cuvânt,s-au relaxat civilizat şi au plecat acasă în linişte.

   -S-au adunat într-un loc trei ruşi. Au băut vodka şi alcool dublu rafinat. S-au luat la bătaie,s-au tăiat în câteva geamuri sparte, după care s-au dus la casele lor. Într-un cuvânt, s-aurelaxat civilizat şi au plecat către casă în linişte.

   -S-au adunat într-un loc trei americani. Au băut whisky si gin , au jucat poker, au rupt douăspe scaune, au împuşcat toate lustrele din bar , s-au ranit putin şi s-au dus în linişte, satisfăcuţi, să se culce.

   -S-au adunat într-un loc trei români, au băut ţuică si-un zaibar , au făcut politică, au scos cuţitele, s-au tâiat puţin, şi au plecat pe trei carari spre casele lor.

   -S-au adunat într-un loc trei arabi. Au aruncat în aer un autocar , un hotel şi un supermarket, au deturnat un avion, l-au ciocnit de un zgârie-nori, au detonat 30 kg TNT… total 3458 victime.
   Iată ce face omul când n-are voie sa bea !!!”

   Apreciază

 12. Bine spus,sint convins caci iubirea este calea cea mai nobila intre noi sa invatam so aplicam in realitatea tuturora.Multi sint pesimisti deoarece divergentele intre noi paminteni face sa esueze aceasta forma de apropiere intre noi.Inca nu am gasit metoda de a propaga acest sentiment nobil care ne face sa fim responsabili de cei din jurul nostru apropiat si ceilalti care ne insotesc zi de zi in activitatile nostre.Sint convins in timp se vor creia grupuri cu interesuri comune pe diferite planuri datorita internetului si pe termen mai lung internetul ne va uni virtual comunicind procuparile fiecaruia si creiind o noua generatie de internoti care sint foarte departe ca distanta dar apropiati in comunicatile la care sint dispusi sa participe.

  Apreciază

 13. Isus nu a fost singurul fiu al lui Dumnezeu au fost inaintea lui alti fii in Egipt,India etc..Virgina mama la fel a fost si sint inca in mai multe religi.Coincidenta descoperita si stiuta de o minoritate de intelectuali de a copia miracole de la alte religii mai vechi si declarata ca un adevar suprem de biserica crestina caci este unicul miracol in lume.

  Apreciază

 14. childagain

  Poate că totuși visele nu mint, doar că… ele cuprind și un mare procent de iluzie, și auto-iluzie. Acele așteptări mari de care vorbeam noi două :), și care, în cazul viselor, sunt permise; de fapt, sunt chiar materia visului.
  Mai complicat este însă când vrem să ”coborâm” visul în realitate. Începe atunci un fel de proces de ”jumulire”, de ”modelare”, de ”trecere prin vămi”, în care mare parte din materia visului se pierde. Cea incompatibilă cu viața reală… Ceea ce rămâne, reprezintă realitatea, oricât de săracă și nemernică ne apare ea, în comparație cu visul. Putem încerca fie să o îmbogățim. să o facem să semene cât mai mult cu visul; fie să o lăsăm așa cum este… și să ne căutăm un alt vis, care să conțină de la început mai multă realitate.
  Cred că fiecare dintre noi am fost într-una din cele două situații, vreodată !

  Mulțumesc că ne faci să ne gândim iarăși la vise… chiar dacă mai matur, după ani de pauză în visare ! 🙂

  Apreciază

  • Nu știu ce să mai zic. Când visezi la ceva prea mult timp, intervine o anumită sațietate care te poate face să nu mai dorești acel ceva. Sau poate între timp ne-am dezvoltat și acel vis neîmplinit nu mai corespunde, oricum, cu prezentul. Sau poate există vise la care nu putem renunța toată viața… Dar întotdeauna există un vis.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s