Duzina de cuvinte – Schimbarea

Urcă în grabă treptele de la capătul centralei, a ce mai rămăsese din ea… Timpul din ultima perioadă se scursese accelerat, parcă ar fi fost un tren cu pornirea mai grea, dar imposibil de oprit după aceea. Mulțimea de trecători pe lângă care trecuse n-o mai stânjenea ca altădată, când orice gest i se părea analizat și studiat în mod exagerat. Își luase un trening oarecare, eticheta nu-și mai avea rostul în momentele în care trepidații puternice anunțau catastrofa. ,,Să trecem mai repede prin tremurul Pământului”, se gândi în treacăt și iuți pasul. Cine și-ar fi închipuit, în trecut, că vom face acest ultim salt? Umbrele de pe pereții pe lângă care trecea arătau un trepied care se deplasa în paralel cu ea. Își păstră cugetul treaz, căci știa ce efecte dau gazele din atmosfera respirabilă. Puteau fi halucinații. Nu era sigură, însă. Dacă reușea să ajungă pe platforma de evacuare, treaba era făcută.

Se văzu ridicată din senin, tocmai când credea că se va prăbuși din cauza mișcărilor violente ale Pământului. Platforma era neclintită. Erau mai mulți acolo – cei care câștigaseră lupta. Fusese pe muchie de cuțit…

Se uită cu curiozitate în zare: lângă soarele care-și descompusese lumina, se năștea un soare mai mic, ce pâlpâia stingher și neîndemânatic. Se observau culorile incerte pe care le proba pentru a le pune în rezonanță cu planeta dominantă.

Zâmbi, deși o durea sufletul pentru ce rămăsese în urmă: se împărțiseră în două lumi – cea veche, cunoscută, și alta nouă, pe care trebuia să o descopere fiecare… Ea alesese necunoscutul.

Duzina de cuvinte la psi în tabel.

18 comentarii

Din categoria Duzina de cuvinte

18 răspunsuri la „Duzina de cuvinte – Schimbarea

 1. Pingback: Duzina de cuvinte- Trepidații noi | Cățărătorii

 2. A ales bine! De fapt, cei care au ales ce credeau că ştiu, vor descoperi că de fapt s-au înşelat!Ştim în adevăratul miez al lui „ştiu” în măsura în care noi l-am creat, dar nu îi putem da o valoare certă. Celelalte măsuri sunt aproximative.

  Apreciază

 3. romanianstampnews

  În orice schimbare există şi un strop de magie, dar nu oricare, ci unul îmbinat cu speranţă, poate şi cu puţină teamă.

  Apreciază

 4. Un necunoscut ca un nou inceput…

  Apreciază

 5. Pingback: Duzina de cuvinte : Păpuşi dansând. | Hipertensiv

 6. :)) Ai intrat in rand cu ,,lumea”…
  Trepidatiile astea ciudate pe care le tot asteptam….
  Glumesc, interesanta abordare a temei.

  Apreciază

 7. Carmen Pricop

  Ce sâmbure de poveste ai aici! Ne povesteşti şi continuarea? 🙂

  Apreciază

 8. psi

  tremurul pământului sau al sufletului? uneori schimbarea, alegerea este în noi, dar o amânăm… până când devine inevitabilă. şi dacă nu am alege necunoscutul… nu am cunoaşte mersul înainte, cred.

  Apreciază

 9. E un curaj să alegi necunoscutul ! Dintotdeauna i-am admirat pe cei în stare să înfrunte un risc, pe cei care-și pot sacrifica comoditatea în beneficiul a ceva nou, deși poate nu la fel de confortabil. Ei sunt cei ce duc lumea înainte.

  Mă bucur că faci parte dintre ei, te sărut !

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s