Iubirea conștientă

Iubirea nu este neapărat o relație cu o anumită persoană; iubirea este o atitudine, o orientare a caracterului, care determină modul de corelare a unei persoane cu lumea în întregul ei, nu numai cu un ”obiect” al iubirii. Dacă cineva iubește numai o singură persoană și nu manifestă decât indiferență față de toți ceilalți semeni ai săi, iubirea sa nu este iubire, ci un atasament simbiotic sau un egocentrism lărgit. Totuși, cei mai mulți oameni își închipuie că iubirea ține de un obiect, nu de o capacitate. Ba mai mult, ei își închipuie chiar că neiubind pe nimeni altcineva în afara persoanei iubite, își dovedesc intensitatea iubirii. […] Nepricepând faptul că iubirea e un element activ, o putere a sufletului, mulți își închipuie că trebuie doar să găsești un obiect potrivit, după care totul va merge ca de la sine. Această atitudine poate fi comparată cu cea a unui om…

Vezi articol original 81 de cuvinte mai mult

Reclame

4 comentarii

Din categoria Diverse

4 răspunsuri la „Iubirea conștientă

 1. childagain

  Foarte adevărat spune ! Iubirea nu e un sentiment – adică, ceva ce apare acum, și se modifică mai târziu. Ea este o stare. Te afli în starea de a iubi, sau nu. Nu există stări de mijloc. Sau, poate există, dar seamănă atât de mult cu neiubirea, încât e greu să facem diferența.

  Cel puțin din punctul meu de vedere, așa cum nu poți spune despre un om că este doar pe jumătate viu, sau pe jumătate mort, cred că nu poți spune nici că iubește doar pe jumătate. „Iubesc doar pe X,Y și Z, dar atât” Sau, ”te iubesc, dar să nu-mi ceri prea mult”.

  Te pup, știu că tu știi să iubești !

  Apreciază

 2. childagain

  P;S; Asta nu înseamnă că îți cer ceva, era doar un exemplu pentru ilustrarea ideii ! 🙂

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s