Daunele reale aduse de prostituţie

Anunțuri

23 comentarii

Din categoria Diverse

23 de răspunsuri la „Daunele reale aduse de prostituţie

 1. Marian

  Nu stiu ce-nseamna prostitutia pentru o persoana care se prostitueaza …probabil c-o insemna o bucata d e paine amarata pe care s-o duca copiilor acasa , probabil c-o insemna o incercare disperata de a traii cat de cat mai bine decat din ” munca cinstita ” poate c-o insemna un protest impotriva lui Dumnezeu sau a sortii potrivnice ce au adus acea persoana intr-o situatia limita probabil de a ajuns se se prostitua ….sincer chiar nu stiu ! Legalizarea prostitutiei in schim mi s epare o barbarie fata de toti acei c e daca pana la legalizare s e prostituau de nevoie atunci o vor face asa cum unii a-si fac meseria iar prostitutia nu este o meserie oricat ar incerca unii ce dau pe afara d e stiinta si cultura sa ne convinga ! Prostitutia este printre treptele cele mai d e jos ale injosirii fiintei umane , este un pacat insa…nu pacatul acelei sau acelui ce practica asta ci a intregii societati !

  Apreciază

 2. childagain

  Cei ce vor să legalizeze prostituția se gândesc, probabil, doar la ”avantajul logic” de a avea niște prostituate curate, înregistrate și cu controlul medical la zi. Și, desigur, astfel bărbații care s-au săturat de același ”peisaj” vor găsi justificări: că e fără nici un risc, că e fiziologic, că e și… legal !
  Această presupusă lege nu ține cont absolut deloc de dreptul femeii, de viețile și devenirea acelor sărmane femei. Nici de sufletul lor… E o lege care înjosește femeia, mai ceva ca în sclavagism,
  Bine, se spune că acele care o fac, au ales liber ! Dar. cât de liber poți fi. atunci când te constrânge sărăcia ? Eu cred că trei sferturi dintre ele, dacă ar avea o alternativă viabilă, ar renunța deîndată. Și, nici nu câștigă toate așa cum crede lumea, majoritatea iau doar o mică parte, care abia le lasă să trăiască, iar restul îl iau peștii. Și de aceea, pentru că sunt mereu îndatorate, și uneori amenințate, ele nu pot renunța atunci când vor, dacă nu le ajută cineva.
  Mai este, desigur, și categoria celor care o fac din plăcere – dar asta e o situație patologică. Psihiatria are un nume pentru această situație – de fapt, chiar două: nimfomanie, și personalitate histrionică. Deci, se profită de o boală !
  Am scăpat pe drum vreo situație ? Da, poate a acelora care o fac pentru că astfel au senzația puterii, simt că astfel îi pot manipula pe bărbați. Acestea sunt fie foste victime, fie femei care au suferit cândva la nivel sentimental, fie, pur și simplu, egoiste și avide de putere. Dar, numărul celor din urmă e foarte mic, ele sunt excepții, pentru că femeile, în genere, nu sunt ”construite” atfel.
  Iată deci ce vor unii să legalizeze ! Sărăcia, constrângerea, bolile, tarele sentimentale, egoismul…
  Cred că, în cazul unor legi care aduc atingere drepturilor omului, ar trebui un referendum popular. Iată încă un argument. nu sunt respectate drepturile femeii – deci a unei jumătăți din umanitate. Că nu sunt toate prostituate, nu contează; contează doar că sunt femei, și deci ar putea fi mamele, surorile și fiicele noastre. (Apropos de adolescentele care practică video-chat – e tot o formă de prostituție incipientă, și părinții care ar vota prostituția, s-ar putea trezi peste câțiva ani că și fiicele lor au o meserie ”legală”!)

  Apreciază

  • Discuția cu comentatorul dinainte pornise de la altceva. Eu spuneam undeva că am observat o decădere a bărbaților pe plan general (nu a tuturor, bineînțeles) și el a vrut să-mi demonstreze decăderea femeilor… Dar am uitat să-i spun: fiecare bărbat care se duce la o prostituată, nu face și el același lucru? Și dacă vom calcula numărul bărbaților care fac asta, nu cumva e mult mai mare? Și felul jignitor de adresare al unora, nu arată tot o decădere? Undeva am primit confirmarea.
   Ce spui tu, Childagain, e foarte adevărat. Dar tu ești o înțeleaptă. 🙂

   Apreciază

   • childagain

    Vai de mine, Lili, nu-s așa de înțeleaptă :), ci doar observ ! Dacă aș fi fost înțeleaptă, nu aș fi făcut în viață greșelile pe care le-am făcut.

    Comentariul meu nu se referea la discuția cu acel domn. dar dacă ai amintit de faptul că și bărbații au oarecare vină ;), îmi amintesc și eu un fragment din viața sfintei Maria Egipteanca. Se știe că ea a fost o prostituată care s-a îmbarcat pe o corabie ce mergea la Ierusalim, ca să se închine în Templul unde pe unde trecuse Mântuitorul.
    Pe drum, istoria spune că a fost neînchipuit de păcătoasă, și că s-a destrăbălat cu toți bărbații. Toți cronicarii timpului erau de acord asupra păcătoșeniei sale, mai ales că, se știe că atunci când a vrut să intre în biserica din Ierusalim, un fel de zid nevăzut a oprit-o. Ca urmare, ea s-a pocăit, și a petrecut 40 de ani în pustie pentru a fi iertată, și a putea intra în biserică. Se spune că, pe la sfârșit, ajunsese să leviteze, dar ea se vedea tot cea mai mare păcătoasă.

    Ceea ce vreau să remarc eu este: ea a fost neînchipuit de păcătoasă pe drum, dar… bărbații aceia cu care a păcătuit, cum or fi fost ? Oare, ei au intrat în biserică ? Istoria nu spune nimic în acest sens. Dar, dacă o mulțime de bărbați debarcați de pe aceeași corabie ar fi fost opriți să intre în biserică, sigur că s-ar fi făcut vâlvă mare ! Trebuie să presupunem, deci, că ei au intrat. Și atunci, ce ne spune asta ?
    O observație superficială ar spune, poate, că Dumnezeu nu vede asta ca pe un păcat din partea bărbatului. (Cu alte cuvinte, dați-i înainte, bărbați ! 🙂 ) Dar, eu nu cred în explicații atât de simpliste. Eu aș zice mai curând că… acea opreliște a existat numai pentru ea, pentru că Dumnezeu știa potențialul ei interior, și voia să îi dea impulsul potrivit. Pe de altă parte, poate era și ea ca și cealaltă păcătoasă din Evanghelii, despre care Iisus a spus: ”Iertate fie păcatele ei multe, că mult a iubit !”
    Poate pentru acei bărbați, chiar dacă ar fi existat opreliștea la intrarea bisericii, nu ar fi avut același efect, și Dumnezeu știa, și de aceea nu s-a mai obosit. 🙂 Desigur, pe de altă parte, e posibil să îi fi învățat și pe aceștia, în alt mod.

    Scuze pentru lungime, dar e o istorie la care m-am gândit uneori ! Gata, am tăcut. 🙂

    Apreciază

    • Nu trebuie să taci, îmi place cum vorbești. Nu cred că Dumnezeu face astfel de diferențe între oameni… dar noi… da! Femeia este/a fost desconsiderată de multe milenii și noi știm foarte bine asta. Și întotdeauna a fost găsită vinovată, de te miri ce… În zilele noastre observ o schimbare. E vorba de o mentalitate a bărbaților care trebuie să se schimbe ca să nu rămână în urmă cu… timpul.

     Apreciază

     • Nu mentalitatea noastra trebuie sa se schimbe, ci a femeilor. Ia nu va mai considerati voi singure doar obiecte sexuale ( desi oricum nu sunteti mai mult ), nu va mai dezbracati pe internet, fiti femei nu maimute ambulante…si osa vezi ca daca inlaturi cauza, va dispareasi efectul… Asa e ordinea normala, nu invers.

      Asta e solutia, insa stiu ca nu se va intampla, fiindca voi dupa cum si tu mi-ai demonstrat, nu pricepeti CARE SUNT CAUZELE, si atunci e logic ca nimic nu se va schimba, decat in mai rau… Nu-i nimic, va meritati soarta…

      Apreciază

      • Într-adevăr! 😀
       Fiecare vede cauza în celălalt!

       Apreciază

      • Domnule atotcunoscător al vieții și superintelinteligent și lipsit de prejudecăți (dovadă faptul că ne spui că, și dacă ne considerăm obiecte sexuale sau nu, tot asta suntem 🙂 ), eu cred, cu mintea mea limitată de femeie, și conform orelor de economie politică din liceu, că tocmai cerința pieții crează oferta. Aceasta este o lege a economiei de piață studiată de bărbați: 🙂 Dovadă că, toate marile firme producătoare de bunuri – că sunt ele de natură alimentară, vestimentară, electronică, sau orice mai vreți dv; până și în industria divertismentului (televiziune, adică – pentru a nu se înțelege greșit de către cei prea inteligenți) – toate aceste mari firme, deci, se supun cerinței pieții. Ele au chiar angajați speciali care se ocupă cu studiul evoluției pieții, și caută să prevadă această evoluție, pentru a se adapta cerinței pieții, și a nu rămâne în urmă din punct de vedere financiar.
       Piața prostituției este și ea o piață ca oricare alta, și se supune și ea aceleeași cerințe. Cererea crează oferta ! Și asta a fost de mii de ani. Dacă, de mii de ani nu ar fi existat bărbați libidinoși, și care nu se pot mulțumi cu ceea ce au acasă, nu ar fie existat nici prostituate. Pentru că, nici o femeie normală (afară de excepțiile patologice de care am vorbit în comentariul de mai sus, dar acestea sunt boli) nu face asta de bună-voie! Cele mai multe o fac din sărăcie cruntă, din lipsa oricărei perspective de viitor. Sau, mai sunt și din cele răpite și silite să facă asta, și nu puține ! Rețelele de traficanți de carne vie sunt o realitate.
       Și, dacă citiți sau ascultați confesiunile unor asemenea prostituate, veți vedea cât detestă ele ceea ce fac, cum se urăsc pe sine și pe acei bărbați. De fapt, ele sunt niște victime – ale societății în ansamblu, care nu le protejează, și nu le oferă ceea ce au nevoie.

       Cât despre fetele care postează acele poze pe facebook, și pe care atât le incriminați, ele sunt adolescente debusolate și manipulate de opinia publică din anturajul lor, de la liceul lor, sau de oriunde, care opinie spune că femeia trebuie să fie cât mai sexy pentru a avea șanse să își găsească un partener. O tânără la început de viață este foarte influențabilă, și dacă mai vede și că, fiind ”cuminte” și la locul ei nu obține decât rânjetele sau indiferența colegilor, sau a băieților care îi plac, ce poate să facă ? Mai ales dacă nu are parte de sfatul unei mame, sau a unei persoane cu experiență. Încearcă și ea ”să se adapteze cerinței pieții” pentru a-și găsi un iubit. De multe ori, au avut loc chiar drame dacă astfel de fete au fost respinse. Citiți câte sinucideri în rândul adolescenților au avut loc ca urmare a etichetării răutăcioase a unor poze, și a comentariilor referitoare la aspectul lor fizic.

       De fapt, cele de mai sus nu le-am spus pentru dv;, pentru că prevăd, cu mintea mea limitată de femeie, că oricum nu vor avea nici un efect :), ci pentru toți cei care vor citi, și care vor să își facă o părere despre acest fenomen atât de delicat, și în acest timp, extins, al prostituției, sub toate formele ei.
       Cu respect,
       O femeie oarecare

       P; S. Sfatul meu sincer este să scoateți imaginea lui Hristos din avatarul dv. , pentru că este o blasfemie să puneți o asemenea imagine. Mai ales asortată cu comentariile injurioase pe care le faceți.
       Dar, e doar un sfat !

       Apreciază

       • Scuze, precizare pentru mai sus: am vrut să spun doar că ar fi o blasfemie pentru orice om din lume să poarte imaginea lui Hristos ca pe a sa personală, cât timp este încă un om supus cărnii – doar dacă nu ar fi sigla unei asociații creștine, sau unei biserici – ceea ce mă îndoiesc în cazul de față.

        Apreciază

       • Cererea face oferta, corect. Dar in COMERT, nu cand e vorba de fiinte umane. Te-ai astepta ca in mileniul 3 omenirea sa fie evoluata, nu sa ne indreptam din nou spre stadiul de maimute.

        Singurul lucru ce ne deosebeste de restul nimalelor este RATIUNEA, dar dupa ce se vede in jur….eu observ ca asta lipseste cu desavarsire. Asadar, eu nu mai pot sa consider ca am fi oameni, ci suntem doar niste simple animale.

        Explicatii e simplu sa gasesti. E clar ca sunt niste retardate care nu stiu ce fac, ca la 15 ani astia din ziua de azi sunt plini de mancare nesanatoasa, plina de E-uri si hormoni, si de asta nu li se dezvolta creierul… Dar pe mine nu ma incalzeste asta cu nimic, fiindca rezultatul tot acela va fi : VOM FI O TARA PLINA DE CURVE, HOTI, NEBUNI SI CRIMINALI. Minunat, nu ?

        Ooo, da, sorry, uitasem ca DEJA SUNTEM !

        Apreciază

        • Se pare că chiar te limitezi la un anumit cerc de oameni. Și asta te împiedică să-i vezi pe ceilalți. Ești dezamăgit, poate la fel ca toată lumea, dar trebuie, totuși, să ne respectăm unii pe alții – aceia care mai suntem! 😀

         Apreciază

   • Lili, esti femeie, deci intelegi mai greu. Tre sa faci diferenta intre cauza si efect. Limbajul sau atitudinea mea nu sunt cauza, sunt unul din efecte… Cauza sunteti voi femeile. Incearca sa gandesti mai mult decat o ceapa degerata, ca nu am chef sa iti explic eu totul acum….

    Apreciază

 3. Numai „bine”, ca noul cod penal al Romaniei nu mai incrimineaza prostitutia – din pacate…
  De-ar dori cineva sa elimine prostitutia ar pedepsi (amenda) clientii…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s