Profesorii!!!

Poate nu știați, că nu s-a spus tot adevărul în presă! Profesorii sunt niște mizerabili!!!!!!

Îndrăznesc să ceară topuri de coli albe ca să le folosească pentru fișe de lucru la clasă! Ce tupeu! Oare de ce nu le cumpără din salariile proprii, pentru că auuuuuuuu! Îndrăznesc să ceară imprimante ca să tipărească tot felul de materiale didactice!!!!! Oare de ce nu-și cumpără singuri, că sunt atât de ieftine! Și cartușele cu cerneală care se termină rapid…. sunt EXTREM de ieftine – cum îndrăznesc să le ceară părinților! Vai!!!! Ce criminali sunt profesorii!!!! Vuiește toată presa! Toți părinții sunt REVOLTAȚI! Cum se poate ca asemenea oameni să mai trăiască! Să fie împușcați (spunea cineva)!

Cum îndrăznesc să ceară materiale auxiliare de tipul caietelor și culegerilor, când manualele și programele sunt atât de bine făcute, de complexe și eficiente!!!!  Ce tupeu! Și când testele de evaluare națională sunt atât de simple, încât orice manual (oricât de prost ar fi făcut) poate pregăti elevii cu succes pentru asta!

De ce mai au nevoie de materiale intuitive la ore, că doar elevii pot să-și imagineze orice văd la desenele animate. Și acele materiale, bineînțeles că trebuie să le fabrice sau să le cumpere din buzunarul propriu, pentru că, de obicei, primăria nu mai are bani… Și, la urma urmei, de ce le-ar trebui atât de multe? Ce să facă cu ele? Toată lumea știe de la TELEVIZOR (!!!!) că elevii nu au nevoie de cursuri bine făcute, că învață TOTUL de la emisiunile prezentate de valoroasa noastră MASS MEDIA!

Profesorii să-și vadă lungul nasului, că sunt niște ființe demne de a fi judecate înaintea altora, că pun prea mult suflet! Ei nu știu că societatea de azi se bazează pe… îndobitocire? Cum îndrăznesc să-i implice pe bieții părinți în procesul de învățământ? Cum îndrăznesc să-și mai pregătească lecțiile?

Cum îndrăznesc să mai apară în fața unor elevi care își bat joc de ei, din prea multă educație primită de la familie, mediu…? Cum? Cum mai au îndrăzneala să vorbească cu voce tare în fața copiilor ,,bine-crescuți”? Că aceștia ,,au” – iar profesorii – ,,n-au”!

La colț cu profesorii! Că guvernanții noștri nu-i suportă! Unii își fac prea bine datoria și nu e admis așa ceva! De ce n-am vrea să stăm cu capul în nisip?

Profesorii vorbesc urât! inclusiv aceia care au elevi olimpici, inclusiv aceia care încearcă să aducă la nivel mediu pe orice copil bătut de soartă; inclusiv aceia care le cumpără copiilor săraci rechizite, haine, pentru că le e milă… inclusiv aceia care își iubesc meseria! Dar presa nu i-a văzut pe toți! Cum de au uitat, toți cei care fac articole ,,de senzație”, cât de ,,dobitoci” au fost cei care i-au învățat carte? Cum?

CUM DE ÎNDRĂZNIȚI, DOMNILOR PROFESORI, SĂ FIȚI OAMENI?????

https://innerspacejournal.wordpress.com/2011/08/30/povestea-marelui-turn-augusto-jorge-cury/

Reclame

18 comentarii

Din categoria Diverse

18 răspunsuri la „Profesorii!!!

 1. Domnisoara profesoara, ce faceti cand un baiat din clasa trage o fata de codite/par? Care este procedeul standard recomandat de Ministerul invatamantului.

  Apreciază

  • Păi, Ministerul zice să organizezi câteva ședințe de consiliere ca să faci un studiu de caz complet, să completezi câteva zeci de fișe de observație, să faci câteva procese verbale, să organizezi câteva ședințe cu părinții, să dezbați subiectul pe larg, să eviți să-ți spui părerea, ca să nu superi pe cineva, să chemi un psiholog bine pregătit pe care nu știu cine îl plătește, sau să-i înscrii pe copii împreună cu toată familia, la câteva ședințe de terapie intensivă! 😀 Și altele…

   Apreciază

 2. Dan

  Iertat să fiu, cred că am mai spus-o și cu alte ocazii dar singurul răspuns decent la linșajul mediatic din ultimul timp, deși poate părea ciudat, e greva. Refuzul de a mai desfășura ore până când ministerul nu va aloca fonduri suficiente desfășurării activității în condiții demne de început de mileniu 3. O listă sănătoasă și argumentată de cereri, perfect normale și de bun simț, de altfel. Fiindcă dacă la oraș din fondul clasei se mai pot cumpăra topuri de hârtie, cretă și bureți, în multe dintre școlile de la sate este mai mult decât dificil să se adune chiar și câte un leu de copil. Și acolo profesorii chiar cumpără aceste materiale din banii lor deși mulți dintre ei sunt navetiști și nu și-au mai văzut banii pe decont de luni și luni de zile. Nu mai bat câmpii mult că n-are sens. GREVĂ !

  Apreciază

 3. Da, e pacat ca se generalizeaza.Mi se pare normal,ca parinti (ce sunt si eu) sa investim in materiale educative,ce e anormal e faptul ca statul nu investeste in educatie.Cred ca poate e gresita un pic atitudinea unor cadre didactice,poate ca vorba dulce,mult aduce…nu stiu…oricum e de discutat pe tema asta.:)

  Apreciază

  • Cei mai mulți dintre profesori se implică sufletește. Da, sunt de acord că exprimarea contează în orice situație și în orice mediu. Nu sunt de acord cu jignirile, de niciun fel!

   Apreciază

 4. Un articol foarte la obiect, deși trist ! Trist în esență…
  Dintotdeauna intelectualii au fost ”puși la punct” de către ”masa muncitoare”, mai ales în vremuri de sărăcie.
  Apropos de ceea ce le cereți voi copiilor și părinților, sunt chiar lucruri mici; aici, în Franța, nici un părinte nu îndrăznește să replice atunci când școala le cere să cumpere ceva: cărți, sau alte materiale. La prima școală la care a fost băiatul meu ni s-a cerut să facem chiar și un fel de abonament anual la un laptop mic al școlii, pe care fiecare copil îl avea la cursuri. Aveam, n-aveam, am dat !
  Ceea ce lipsește în România – nu peste tot, dar în mare parte – este educația naturală și bunul-simț.
  Te pup, și solidarizez cu voi, dascălii ! (Apropos, câte nu se spun și despre medici ! Unele justificate, ce-in drept… Și totuși, generalizările nu sunt bune, pentru că eu am cunoscut oameni adevărați din toate categoriile.)

  Apreciază

  • Mi s-a părut că se exagerează aducând chiar lucruri mărunte ca argumente. Și în afară de asta, toți vor ca profesorii să le facă pe toate? Să-și cheltuiască și salariile extrem de mici pentru propria meserie?
   Am cunoscut medici care refuzau… ceea ce li se oferea, dar își făceau meseria cu conștiinciozitate.

   Apreciază

 5. E ceva de râsul-plânsul…curcilor. O societate care nu respectă educaţia şi mediul de şcolarizare cum ar putea să respecte profesorii? Nu mai există niciun pic de respect, stimabile, cum spunea dragul de I. L. Caragiale. Principiile morale sunt la pământ, deci vai şi amar de cei care îşi fac încă treaba, căci se luptă cu morile de vânt…

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s