Noaptea de Sânziene

innerspacejournal

,,Când cerurile se deschid, totul devine posibil.” Auzise acest lucru de la fetele şi băieţii care se plimbau pe lângă pajiştea unde crescuse ea. Nu se putea plimba. Era doar o floare: o sânziană. Dar aceste cuvinte o puseseră serios pe gânduri: chiar totul devine posibil?

De când îi înfloriseră primii boboci, zărise frumuseţea lumii de lângă ea. Auzea zvonuri, cum că, în noaptea aceea, pădurea era plină de fiinţe care întreceau chiar şi soarele în frumuseţe, că respiraţia acestora împrăştia arome ameţitoare, de iubire, că dansul lor chema pe oricine era în apropiere cuprinzând în frenezia lui toate fiinţele. Ar fi vrut să fie şi ea parte a acestui miracol, să participe la dans, nu ca o floare ucisă, ci ca o fiinţă dansatoare…  Dorinţa ei se transmise instantaneu către celelalte surori ale sale. Un freamăt plăcut mirositor se înălţă către cerurile care urmau să se deschidă.

Arşiţa se…

Vezi articol original 253 de cuvinte mai mult

Anunțuri

2 comentarii

Din categoria Diverse

2 răspunsuri la „Noaptea de Sânziene

  1. childagain

    Da, e minunat sa existe o noapte cand totul devine posibil ! De fapt, asta se intampla in fiecare noapte; ca de aceea exista visele : ) Sau, cum spuneam si eu despre imaginatie (sau visele cu ochii deschisi); acesta este un „pasaport spre fericire”; ca si noaptea de Sanziene. Cu conditia, desigur, ca acest „pasaport” sa ne fie de ajuns, sa nu ne dorim mai mult de atat.
    Sau, daca ne dorim, sa incercam sa ne „creem” propriile noastre vise reale, desi stangace. Atat cat ni se ingaduie, cu „materialul” nostru…
    Te sarut, mumtumesc ca ne-ai reamintit de Sanziene ! Cu atatea probleme ale lumii reale, greu ne mai amintim…

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s