Amurgul tăcerilor – psiluneli

Intri. Fără avertismente. De nicio parte. Privești în jur ca și cum ai căuta pe cineva. Nu cunoști pe nimeni. Asculți. Nu este larmă. Sunt oameni care vorbesc calm unii cu alții, așteptând ceva.

Intri în interiorul tău. Te separi de exterior. E o cupolă de liniște deasupra ta. Sunetele se estompează. Rămâi cu tine însuți. Ai venit aici pentru munte și pentru tine. E o legătură puternică, pe care o simți ca având rădăcini adânci în timp.

E un grup format din mulți oameni, care pornește spre vârf. Sunt vreo 100 de persoane care merg una în spatele alteia, pe cărări. Merg în tăcere. Te înfiori. Copacii nu zic nimic. Se uită și rămân nemișcați. Nimeni nu strică pacea pădurii. Uneori, o pasăre dă de veste mai departe că au musafiri.

10612885_10203772192119472_7950782137767734377_n

Drumul e lung, dar fascinant. Pădurea rămâne în urmă. Începe urcușul printre stâncile Cleopatrei: ascuțite, aspre, oarecum dușmănoase, tăcute și ele, amenințătoare. Un pas greșit te poate duce într-o altă dimensiune. Ea și-a întins acele spre cer. Au rămas acolo sfidând nemărginirea timpului. Le atingi cu privirea întrebându-te care e povestea cenușiului din ele. Le învingi și înțelegi cât ești de mic și neînsemnat.

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

Continui, în spatele șirului indian. Atingi alte culmi, te identifici cu lumea înălțimilor, trăiești bucuria unui scop împlinit, alături de alții ca tine. Cu toate astea, rămâi în tine și te conectezi la Cer și la Pământ. Cerul ți-a oferit privilegiul de a fi copil al Pământului. Mulțumești. Te înclini cu respect. Inspiri măreția și îmbrățișezi spațiul și timpul. E acel moment unic, pe care vrei să-l duci cu tine. Îl așezi cu grijă în suflet.

SANYO DIGITAL CAMERA

Pornești pe alt drum. Mergi mai încet, cu aceeași grijă la pașii făcuți pe marginea adâncului. Mai e un vârf de atins. Tăcerea e tulburată, din când în când, de gânduri ale neputinței, date de nevoile primare. Totuși, micimea acestora e înțeleasă de toți. Și limitele sunt tăiate din nou.

10351180_10203769086961845_6155502374964455315_n

SANYO DIGITAL CAMERA

Seara croiește drumul de întoarcere. Duci cu tine tăcerea muntelui. Intri în zona crepusculară împrăștiind lumină.

SANYO DIGITAL CAMERA

Alte psiluneli, la psi în tabel.

2 comentarii

Din categoria Psi-luneli

2 răspunsuri la „Amurgul tăcerilor – psiluneli

  1. Nu m-as fi gândit niciodată la astfel de tăceri, deşi mi-ar fi fost la îndemână. Trăiesc în pădure iar tăcerea din jur ar fi putut fi muza mea …la un semn distanta. Frumoasa psiluneala ta.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s