Un Paște plin de lumină vie s-aveți!

Cei care sunteți în București: ne vedem la noapte, la slujbă,  la Domnița Bălașa. Corul cântă perfect!

Reclame

46 comentarii

Din categoria Diverse, Muzică

46 de răspunsuri la „Un Paște plin de lumină vie s-aveți!

 1. INVIERE…SPIRITUALA !!!
  …Chiar daca este un „pleonasm”…totusi pentru a fi explicit o fac. Cum biserica se axeaza mai mult pe sacrificiul si invierea fizica…este nevoie sa ne reamintim de SINGURA inviere posibila si necesara.

  Apreciază

  • Biserica nu se axează doar pe aceste lucruri, dimpotrivă, încearcă să ne facă să înțelegem că o altfel de Înviere este necesară. Depinde de nivelul de înțelegere al enoriașilor și de pregătirea intelectuală a preoților…
   Eu aș opta pentru o înviere sufletească, cea spirituală nu mi se pare suficientă. Și de la suflet cred că se rezolvă toate problemele.

   Apreciat de 1 persoană

   • Oare vezi vreo contradictie intre spirit si suflet? Vorbim despre acelasi lucru…cu alte cuvinte.
    Nu ma intereseaza ce urmareste biserica institutionalizata, cu toate ierarhiile pamantesti si ceresti. Stiu insa ca urmareste PROFITUL MATERIAL. Este drept ca punerea in scena este iscusita, mai ales pentru ignoranti si firile emotive (nu este tot una cu sensibile). Va trebui sa renuntam definitiv la TOATE religile, teozofiile, dogmele, la toate teoriile si filosofiile, sa ne eliberam mintea de concepte, idei, cunoastere, de trecut si de viitor. Sa primim PREZENTUL, noul…NORMALITATEA. Totul este SFANT si PERFECT, nici n-ar putea fi altfel, cu toate stradanile ego-ului de a demonstra contrariul. Chiar nu putem intelege ca toate ,amifestarile Existentei sunt PERFECTE ? EA nu discrimineaza.
    Revelatia nu are nevoie de invatatori sau conducatori spirituali, de sfinti si sfinte. TU ESTI ACELA, precum Iisus spune ca este UNA cu Existenta.

    Apreciază

    • Unii așa zic: că una e sufletul și alta e spiritul. De aceea am făcut o diferență.
     Biserca e și ea condusă de oameni. Deci, fiecare biserică depinde de conducătorii săi. Pe mine mă interesează slujbele religioase, care reprezintă, din câte mi-am dat seama, forme de meditație și relaxare foarte complexe, în afara învățăturilor care se desprind de acolo. Vorbesc de slujbele ortodoxe.

     Apreciat de 1 persoană

     • Spirit, suflet, duh, constiinta, sine…sunt totuna…
      Dar despre meditatie este o contradictie in termeni …slujbele se slujesc de vorbe, de concepte, de notiuni, pe cand meditatia inseamna TACERE in deplina relaxare. Atunci poti primi revelatia…Ca sa primesti revelatia, Existenta, nu trebuie sa vorbesti peste ea…Mintea trebuie sa nu mai proceseze ganduri… Nu exista mai multe „forme” de meditatie. Ea este UNA singura…Despre asta scriu in ultimele mele articole…despre religiozitate, iar despre meditatie a scris o multime de articole.

      Apreciază

      • Am văzut că unii practică meditația bazându-se pe vorbe. Și-n cazul acesta, slujba ortodoxă e cea mai potrivită… Poate greșesc ei când le numesc meditații, nu știu. Nu mă pricep… Oricum, se pot numi sugestii sau stări hipnotice…
       Am văzut titlurile, dar n-am mai avut timp. Sper ca într-o zi să le citesc.

       Apreciază

       • Asa zisa rugaciune a inimii, sau mantrele practicate de budisti, prin repetarea obsesiva a unor cuvinte se auto hipnotizeaza, sugestioneaza. Mintea se linisteste, adica nu mai este loc sa primeasca si alte ganduri…dar nu este revelatorie acesta stare, deoarece mintea ramane ocupata cu aceste incantatii. Nu este TACUTA…ca sa se auda glasul EXISTENTEI.

        Apreciază

        • De acord, dar e greu de atins starea ,,fără gânduri”. E nevoie de experiență îndelungată (depinde de nivelul de concentrare). Rugăciunea inimii duce la întâlnirea cu Dumnezeu. Și-atunci nu mai e nevoie de lipsa gândurilor. Și mai este și o formă de protecție psi… Te înconjori de lumină/energie protectoare, cred.

         Apreciat de 1 persoană

         • Ce inseamna „greu”. Aceasta stare nu se obtine prin vointa, prin concentrare…DIN CONTRA, este devotionala si perfect relaxata.
          De unde stii ca este nevoie de experienta, de practica „indelungata” ? De la altii? De la caz la caz…revelatia vine pe neasteptate, este IMPREDICTIBILA.
          De unde stii ca rugaciunea inimii duce la intalnirea cu D-zeu? Cum sa te intalnesti cu ce ai in tine…? D-zeu nu este „cineva” din afara, de „sus” sau din alta parte. El este EXISTENTA si o vei cunoaste cand vei rezona armonic cu TOTALITATEA. Cine spune ca l-a intalnit pe D-zeu in rugaciuni, sau printr-o alta metoda…MINTE, sau i s-a parut. El s-a intalnit cu imaginea lui despre D-zeu, este pura sugestie, pura imaginatie. Multi confunda delirurile mistice cu D-zeu. Cine vrea sa-l vada nu trebuie decat sa priveasca in EL INSUSI si mai apoi in jurul sau. Toate manifestarile existentei sunt Divine, PERFECTE. Nu poate fi altfel. Existenta este nedisctiminatorie…

          Apreciază

          • Kali-na Ki(Chi) -mu… Binevenite puncte de vedere, altfel cum ar fi putut fi lamurite?

           Sufletul (atman -skrt) si Spiritul (purusha -skrt) sunt diferite ca inteles. Primul apartine individual, al doilea e esenta ultima divina…
           Repetarea indelunfata a unor sunete, idei, etc (tehnica „japa”) are mai multe scopuri: acordarea (rezonarea) cu acele vibratii, calmarea gandurilor parazite (dharmas,vrittis) prntru a favoriza meditatia intrucat mentalul nu poate fi impiedicat sa se opreasca din a gandi, aceasta fiind insasi natura lui….
           Slujbele religioase au pe langa „mesajul vorbit” si pe cel al „vibratiei sunetelor”, poate chiar mai puternic ca forta. Ex clip in slavona (nu o cunosc) dar cu mesaj inconfundabil..

           :Unificarea religiilor”/credintelor e tot atat de falsa (in programul NOM!) ca si „religiile” pe care le combate, pentru ca e tot o forma de ingradire numai ca mult mai stramta si controlabila!
           Pe „Dumnezeu ” nu ai cum sa-l intalnesti, caci asta ar insemna „separare” iar ceea ce „ESTE” e Unic. Poti sa „te intalnesti pe tine insuti”? E de … „dorit”! 🙂
           Desi „nu exista intermediar intre tine si Creator”, poti urca un munte abrupt pieptis. sau… pe serpentine? Mediteaza la asta. Religiile au rolul lor,pana la un punct. Apoi, fiecare va face drumul sau unic…

           Hristos a Inviat!

           Apreciat de 1 persoană

          • George…tu stii cu INTELECTUL…iar intelectul, prin natura lui COMPLICA lucrurile. Atman, purscha, vibratie unificatoare a sunetelor…VORBE, vorbe care nu fac nici cat o secunda de meditatie ADEVARATA.
           Ce sa unifici, teozofii, filosofii, imaginatii, prejudecati, dogme, conceptii, ganduri …”despre” ?! Toot spun despre religiozitate, despre acea libertate, NU de alegere, care este confuza, care numai libertate NU este…dar vad aceleasi puneri in scena spectaculoase a unor religii INVENTATE, repet…DESPRE, lipsite de elementul fundamental al CONSTIENTIZARII, al TRAIRII. Stii care este acesta? IUBIREA dragule…Iubeste si ORiCE ai face, esti pe CALE.
           Te rog…pentru tine, NU mai complica lucrurile, nu incerca sa explici inexplicabilul…TRAIESTE-L. Si asta fara incantatii , vibratii, ritualuri, elucubratii.
           TOTUL se afla ACUM si AICI la indeSUFLETUL tau si al fiecaruia…
           Spui ca religile au rolul lor pana la un punct…Adica pana sa-ti dai seama ca sunt iluzii. Poate vrei sa spui ca Iisus are rolul sau, sau Budha, sau Mahomed, nu cei care au construit pe spatele lor SISETME de exploatare ale ignorantei?!
           Tu chiar crezi ca REALITATEA, Adevarul Iubirea pot fi posedate, sau cucerite pas cu pas?!
           Starea religioasa , acea libertate fata de povara cunostintelor „capatate”, fata de trecutul mort…este starea in care D-zeu, adica Existenta, cu tot ceea ce presupune aceasta …TI SE VOR REVELA…Nu cucereste NIMENI NIMIC.
           Ma sfatuiesti sa meditez la una sau alta…Asta nu este meditatie…Meditatia nu are SCOP…Ea apare cand nu mai ai sperante, scopuri, trecut, cand ai murit pentru acestea, cum spune Iisus. Meditatia este TACERE…Cand taci tu… cand te predai, cand renunti sa mai vrei ceva sau sa fii „cineva”, atunci „VORBESTE” Existenta…dragule. Nu medita la asta, tine cont.
           Chiar crezi ca Iisus a murit vreodata, ca EL este mort ? Este mai viu decat o multime de oameni ce…dau din picioare.
           Biserica profitoare, a pus, dupa cum spuneam, bine in scena totul, mistificand prin omisiune, sau prin deturnare…ADEVARATELE intelesuri ale faptelor lui Iisus. A pus mare accent pe spectacol, pe minuni, pe mersul pe apa, pe invierea corpului fizic, pe vindecarea bolnavilor. Biserica prin slujbasii ei…nu are nevoie de oameni TREJI, constienti, iar mesajul Hristic asta este, revelator…
           In mod pragmatic, dar mincinos, s-a pus accentul pe miracol, pe credinta ca poti fi vindecat de suferinta, nu pe cauzele profunde ale bolii si pe PUTEREA TA, a oamenilor…de a IUBI, de a fi UNA cu Existenta. Acestia TREBUIE sa devina si sa ramana DEPENDENTI de miracol, de mijlocitorii miracolului, al vindecarii trupului.
           Si pot continua mult si bine. Din fericire falimentul TUTUROR religilor este demonstrat de REALITATE. Oamenii ucid, fura, mint, sunt lacomi, insensibili, ipocriti, invidiosi, gelosi…si toot asa, iar daca au in spate si o religie…atunci toate acestea pot fi facute in numele religiei…
           Asa ca dragul meu George…INVIERE !!!
           Sa lasam lozincile cu Hristos a inviat…EL nu a fost , nu este si nu va fi mort…NICIODATA, ca toti cei care au constientizat ca sunt UNA cu EXISTENTA.

           Apreciază

          • Fiecare își dă seama de propria evoluție experimentând. Până atunci, doar ascultă păreri. Eu ascult, experimentez când am timp și observ, urc mai greu, dar urc, mă întâlnesc și pe mine în mine și în exterior, Îl întâlnesc și pe Dumnezeu în mine și în exterior și-I mulțumesc pentru ceea ce trăiesc.

           Adevărat a înviat!
           Cântă privighetorile și mierlele… Vibrație. La început a fost Cuvântul și Cuvântul era la Dumnezeu și Dumnezeu era Cuvântul. Vibrație.

           Apreciat de 1 persoană

          • Cum sa-ti dai seama de propria evolutie? Prin comparatie cu un ideal, sau cum?
           Spui ca experimentezi …”cand ai timp”. Nu te supara si nu mi-o lua in nume de rau…dar cum vine asta? Sa inteleg ca ai lucruri mai importante de facut , ca ai alte prioritati, iar cand si cand …te mai ocupi si de tine. Te rog fi atenta…..NICIODATA cu aceasta atitudine nu vei constientiza cu adevarat NIMIC. Trebuie sa arzi pentru acestea si asta nu pentru ca o spun eu sau altul…Cat timp vei avea de ales, cat timp vei avea alte prioritati…degeaba totul.
           Existenta sau D-zeu nu pot fi cucerite…posedate…ACESTEA trebuie sa te posedeze pe tine.Tu trebuie doar sa te predai cu TOTUL. Atunci are loc revelatia, tu nu cuceresti si nu dobandesti nimic prin lupta cu tine, sau pas cu pas, sau prin dorinta. Devotiunea nu este dorinta.
           Spui ca a inviat cu adevarat. Dar ce, a fost mort vreodata? Iisus ESTE mai viu decat foarte multi dintre cei care dau din picioare.
           Biserica profitoare s-a axat mai mult pe latura spectaculara a faptelor lui Iisus, pe miracole, vindecari, mersul pe apa… Adevaratul mesaj unificator, integrator, iubitor…a fost lasat pe planul doi si asta din cauza ca trebuie exploatata ignoranta oamenilor. Daca se trezesc, cum sa-i mai pacalesti ca tu, biserica poti mijloci ceva?
           Asa ca INVIERE !!!…iti doresc tie si tuturor semenilor mei… Hristos NU moare…

           Apreciază

          • De propria evoluție îți dai seama raportându-te la tine sau la alt reper pe care ți l-ai ales.
           În ceea ce privește timpul, depinde ce îți alegi să faci, da, în ordinea priorităților. Dar timpul e mai scurt decât altădată. Acum simt cum trec minutele fără ca măcar să le pot număra.
           Încă nu am o cale bine stabilită, ca să pot să ard pentru scopul propus. De acord că așa ar trebui să fie. Cred, însă, că nu-L caut pe Dumnezeu, pentru că știu că e peste tot și înăuntru și în afară. Poate că îmi caut misiunea, deși la mine e ușor de stabilit și asta, prin prisma meseriei.
           ,,Adevărat a înviat” este ceva de genul ,,adevărul a ieșit la suprafață pentru toți” – acel adevăr dincolo de lumea materială. Nu are legătură cu învierea fizică. Deși, poate că și asta ne arată legătura cu dimensiunea în care trebuie să ajungem evoluând. Miracolele se referă la dezvoltarea pe care o putem atinge cu toții, dacă respectăm anumite legi ale Existenței. Așa cred.
           O luptă cu propria persoană trebuie să existe, pentru evoluție. Și cred că este inevitabilă.

           Apreciază

          • Dupa cum spuneam unui amic de conversatie de pe blogul tau, am responsabilitatea celor ce le spun si nu spun pentru a ma afla in treaba.Sa le luam pe rand.
           Constatarile mele nu sunt judecati, nu sunt acuzatoare…ele sunt constatari personale asupra altor pareri. Sunt completari mai bine zis.
           Cand te auto -evaluezi in functie de anumite criterii personale, sau ale unei comunitati, evaloarea ta este subiectiva si nu poate fi adusa in discutie ca argument.
           Spui ca s-a scurtat timpul(?!). Cand eram copii iti mai amintesti ce “lungi” erau zilele?! Erau nesfarsite si se petreceau o multime de lucrururi…extraordinare. Atunci ardeam, traiam intens fiecare clipa, traiam total, nu ramanea nici un rezidu, nimic neterminat…Acum am pierdut in mare parte calitatile copilariei: autenticitatea, spontaneitatea, creativitatea…Am intrat in malaxorul unei vieti “programate”, mecanice, plina de scopuri, de tinte, de oportunitati, competitiva, de prejudecati, de conditionari. O asemenea haituiala nu poate ramane fara urmari. Suntem acri, rigizi, frustrate, confuzi, debusolati. Ne-am pierdut bucuria efervescenta, fervoarea, energia compasionala, sensibilitatea, devotiunea pentru gasirea interioritatii lasate in paragina. Am ajuns sa conceptualizam viata, s-o gandim…in loc s-o TRAIM pur si simplu.
           Cu toate ca intrega mea viata am dedicat-o cercetarii spirituale, fara sa-mi fie meserie aceasta, fara sa fac o tinta, un ideal din aceasta, mai mult dintr-o nevoie mai presus de mine…cand am simtit , dupa lovitura de stat din 89’, ca malaxorul vrea sa ma prinda, am plecat cu familia din Bucuresti intr-un sat mic aflat intre cordiale coline, acolo unde valorile zenitale erau…palpabile. In desavarsirea spatiului, al energiilor, al iubirii m-am inteles, m-am descoperit. Dar nu am mari merite, a fost o revelatie.
           Spui ca nu-l cauti pe D-zeu…Nici n-ai putea, sau ai fi cautat o himera, o inchipure a ceea ce crezi tu sau altii ca este D-zeu…Cine spune ca a vorbit sau ca i s-a aratat D-zeu…minte sau viseaza.
           Asa este…D-zeu nu exista, ca daca ar exista ar fi paralel cu iuntregul. D-zeu este EXISTENTA in totalitatea ei, si nu poate fi cunoscut. Partea nu poate cuprinde INTREGUL, dar poate si TREBUIE sa fie cuprinsa de intreg, sa se “lase”. Vrei sa-l vezi, priveste in jur si in tine,…Asa este, cum chiar tu zici. Dar SIMTI asta, VEZI asta, ti se taie respiratia cand realizezi asta?! Iti vin lacrimi de bucurie, de recunostinta?! Compasiunea te invaluie, smerenia te inalta?! Da , smerenia te inalta, nu este umilinta lesinata cum o propovaduiesc popii. Este sentimentul ca esti UNA cu Existenta. Desigur, esti coplesit, dar in fata revelatiei, a maretiei mirobolante nu poti fi umil. Intalnirea armonica, empatica, rezonatorie cu INTREGUL…este extatica. Nu folosesc vorbe mari…chiar sunt prea sarace…fata de REALITATE.
           Misiunea si meseria nu au legatura. Daca vrei sa ai o misiune neaparat…FII FERICITA ! Este o misiune care nu are legatura cu meseria ta sau a altcuiva, are legatura cu DREPTUL tau legitim, Divin. Nu trebuie cautata sfintenia…TOTUL ESTE SFANT.
           Vorbeam cu cineva despre scopuri, ca Existenta, noi…trebuie sa avem un scop. Eu cred ca NU exista vrun scop. SCOPUL Existentei este EXIXTENTA, este scop in sine, iar noi oamenii nu putem decat sa urmam scopul existentei, care este Existenta…Cand intelegi asta devi cu adevarat relaxata…Noi ne scriem scenariul vietii IMPROVIZAND clipa de clipa si asta este minunat, dar bine inteles ca presupune o uriasa RESPONSABILITATE. Faptul ca nu ne convine sa avem responasabilitate, dam vina pe destin. Este o nerusinare.
           Spui ca adevarul iese la suprafata…spunand “a inviat”. Dar adevarul, iubirea, realitatea ne scot ochii, SUNT la suprafata, sunt pretutindeni, ne exced…si noi fugim de ele, lumina acestora este prea puternica, n-o suportam, noi suntem obisnuiti cu intunericul periferiei fiintei, nu cu lumina CENTRULUI.
           Spuneam ca evolutia, daca este, ea aprtine INTREGULUI, nu noua personal, nimic nu trebuie luat personal.
           Miracolele sunt spectacole bine puse in scena, bine regizate pentru a convinge…Ce miracole ne mai trebuie? TOTUL este miracol, aventura, mister…Acestea se afla la indeSufletul nostrum, pot fi intelese cu minte/inima, acesta este organul spiritual de care vorbeste Iisus…ochii de “vazut” si urechile de”auzit”…Acest organ nu poate fi dezvoltat decat prin cultivarea sensibilitatii (nu a emotivitatii).
           Spuii ca trebuie sa lupti cu propria persoana?! De ce? Asta vine din educatia otravita, din cea familiala, scolara, sociala si religioasa. Cand venim pe lume, luam din mers modul cum a fost organizata(?!) lumea de catre altii. Ce vede un copil? Ca niciodata nu este prea bun pentru pretentile celorlalti. Uitam ca un copil este PERFECT, este in mod natural iubitor, treaz, empatic, spontan, autentic, creativ…si peste toate, capac…INOCENT. In loc ca parintii sa se ocupe de CRESTEREA acestor calitati, ei vor active gregaritatea aflata eventual in inconstient, vor implanteaza EGO-UL, acet adevarat dusman in urma caruia copilul este mutilat spiritual.Copilul este gonit din Raiul iubirii si trimis in iadul cunoasterii. Cu Adam si Eva …cam tot asa au stat lucrurile.
           Dar sunt inca multe de spus, iar daca chiar te intereseaza cele ce le spun…toate acestea sunt pe blogul meu. Daca NU, daca consideri ca bat campii, nu este suparare.
           Inchei spunandu-ti iar si iara…INVIERE !!!

           Apreciază

          • Kali… Daca tu zici „ca le am cu intelectul” (manas- skrt 😀 ) atunci iata:
           – Cu atata vijelie de zgomote ce te framanta, cum mai poti sa si auzi?! Caci „asta” iti doresti cel mai mult… Linisteste-te, nu trebuie sa te faci convingator, cine aude nu e nevoie sa ii tipi in urechi! 🙂
           – Iti simti starea de „conflict”, frustrarea de a „nu fi inteles/crezut/negat”, etc? Incepe prin a inceta „sa iti mai asumi un rol” sau sa crezi asta… Nu asta e scopul, iar „imposibilitatea” de a-l realiza iti aduce „confictul”. „Toate” sunt o forma de cunoastere,atunci de ce pui mai mult pret pe unele decat pe altele? „Maturatul gradinii e cel mai important lucru pe care-l fac in acest moment. E important cau Universul! ” – spune gradinarul…

           De ce iti irosesti timpul (limitat) si energia in „negari”, atunci cand traiesti intr-un „Univers pozitiv”? Innoti in contra „curentului”, e „contraproductiv”. Inteleptul „se foloseste de toate”, nu se lupta cu ele, fii Intelept (Buddhi- skrt 🙂 )! Iubirea e in primul rand compasiune, intelegere, prilejul de „a oferi”, iar daca ceea ce oferi e mai bun decat ceea ce este, vei fi ascultat, urmat, ti se va multumi…

           De-acord cu „Iisus nu a murit si nu e mort”… Mai mult, TOTI suntem vii indiferent de forma in care ne aflam. „Ce este, este, ce nu este, nu este” – (Samkya Karika) adica „nimic din ceea ce exista nu poate fi distrus si nimic din ceea ce nu exista nu poate fi creat”.Dar dincolo de aceasta banalitate, ai incercat sa patrunzi… ‘in vreun fel”? Ai incercat „sa-l intelegi” pe Iisus, pe Buddha, Mahomef, etc? Crezi ca atunci, nu se stia ce stii tu acuma? Esti „ca un manz” care vede prima data verdele ierbii si alearga de colo colo pentru a afla „cata mai este”! 😀

           Dragul meu, „religiile” nu exista mai multe pentru ca „exista mai multi Dumnezei”, ci pentru ca desi este un singur Dumenzeu, sunt mai multe „firi” de oameni dispusi sa inteleaga! Si nu e vorba de „falsitate si adevar” ci de „uite vine trenuletul” atunci cand vii cu imbucatura la gura copilului mofturos… 😀 Pricepi de ce „religia unica” e si mai „rea”?

           Nu e suficient „sa prinzi de coada un adevar”, oricum el nu e nici intreg nici vesnic, ci sa iti modelezi propria capacitate de a accepta ca adevar, minciuna, rau, bine, suferinta, bucurie, etc, formeaza un „univers” mult mai complex si fertil decat unul „pieptanat, curatat de uscaturi, asezat in ordinea pe care poate si-ar dori-o capacitatea noastra limitata de ingurgitare.

           Pacea fie cu tine…

           Hristos a Inviat!

           Apreciază

          • Cea mai buna aparare este atacul…Asa consinderi tu ca iti vei infrange adversarul de…idei. Dar eu nu-ti sunt adversar si cu atat mai putin de idei. Dragule, esti plin de paranteze, de referiri, de concepte si ceea ce este mai grav,,,de CONCLUZII.
           Eu nu te contrazic, eu completez golurile si cum Universuri are mai multe “goluri” …este loc sub soare pentru toata lumea…
           Tu argumentezi cu LOZINCI, cu truisme, cu ce spun altii…
           Mi-am permis sa-mi spun parerea asupra unor pareri pe care le susti tu…In schimb tu nu te multumesti cu aceasta, iti permiti sa-ti dai cu parerea asupra presupuselor mele conflicte interioare, asupra irealizarilor mele, practic asupra persoanei mele. De ce o faci?. Eu credeam ca este un schimb de pareri, nu un rechizitoriu asupra problemelor de caracter, asupra tulburarilor psihice ale unuia sau altuia dintre noi. Extrapoland discutia, aducand-o la un asemenea nivel resentimentar, nu cred ca pot lua in considerare cele ce le susti. Tu vrei sa ai dreptate cu forta. Ei bine AI DREPTATE! Ei si?! Ce-o sa faci acum dup ce ai “castigat” o batalie?
           O discutie serioasa nu particularizeaza, nu este resentimentara sau malitioasa. Este pur si simplu o discutie intre OAMENI. ATAT !
           As putea sa-ti demontez burduseala de cunostinte…punct cu punct. De ce as face-o ?! TU STII, esti sigur, n-ai dubii sau intrebari…AI NUMAI RASPUNSURI. Daca acestea ar veni de la TINE, DIN tine…n-ai fi atat de agresiv…Tine cont, din cand in cand de barna si paiul din ochi…
           Eu vorbesc din experienta proprie si marturie imi sta propria viata. Nu trebuie sa ma justific si nici sa-mi certific experientele…Nu cartie, nu parantezele, nu gramada de gunoi ale cunostintelor puse cu furca de la unul sau de la altul…si complilate oportun iti dau MASURA.
           Chiar crezi ca te afli intr-o competitie cu mine sau cu altul…?! Suntem in aceiasi oala dragule, iar daca TU intelegi…nu intelegi pentru tine. Nimic din ce faci nu-ti apartine…TOTUL apartine UNIVERSULUI si asta este valabil pentru toate formele de manifestare ale acestuia.
           Ce-i aia mai multe firi? FIREA este UNA…sunt mai multe RATACIRI…dar ma indoiesc ca poti sa-mi dai dreptate, fara sa-mi tragi o… zmetie peste ochi ?!
           Adevarul nu poate fi prins nici de coada, nici de altceva…El nu poate fi POSEDAT. In cel mai fericit caz, adica NORMAL, poti sa te LASI posedat de adevar…
           Capacitatea noastra de ingurgitare…este foarte limitata si plina de cunoastere MOARTA. Mai bine am scapa de ea… ca sa facem loc NOULUI, PREZENTULUI, REALITATII.
           Nu neg, nu contest…eu spun ce am descoperit. Tu faci ce vrei…sau crezi tu?! Am scris peste 250 de articole referitoare la aceste realitati…Viata mea ASTA ESTE. Daca CHIAR vrei, cu toate ca ma indoiesc ca mai ai loc si pentru mine, care nu sunt o AUTORITATE recunoscuta, care sunt…crezi tu un refulat care-mi defulez frustratrile pe bog…vei intelege despre ce vorbesc…
           Dupa cum ai “sarit” in sus, nu cred ca mai are rost sa relationam…relatia presupune colaborare compasionala, nu aratatul muschilor. Probabil, daca eram fata in fata…am fi putut relationa, cat de cat. Asa insa, pe un blog public, ORGOLIUL prevaleaza.
           Eu nu imi arog nici o misiune mesianica, nu sunt un guru, lider sau maestru…sunt propriul meu lider. De ce scriu? Deocamdata consider ca bucuria primita, prea plinul meu trebuie intors Universului. Prea am primit de toate ca sa nu dau si eu ceva, in afara preocuparilor mele zilnice. Cand voi simti ca nu o mai fac cu bucurie, voi renunta la fel de usor cum am inceput.
           Spuneam cuiva …ca nu pot trai pe o insula a fericirii inconjurata de un ocean de lacrimi, si sa ma fac ca nu vad…
           Voi incheia cu un proverb chinezesc : Oamenii se nasc infiniti…dar putini mor astfel.
           INVIERE dragul meu… INVIERE !!!

           Apreciază

          • Dragul meu, nici macar o clipa nu am avut intentia „:sa te distrug” din contra… Dar daca tu „asa ai resimtit” inseamna ca ceva „acolo” frige! Eu doar ti-am aratat locul. 😀 Mai sunt si altele, ex: ala cu „gunoiul de stiinta” (vezi ca eu citatele le pun in ghilimele si indic si sursa. Iar cele care nu sunt asa…. „nu sunt nici citate nici lozinci invatate” 😉 ) etc. „Eu nu vreau pieirea pacatosului ci indreptarea lui”, iti zice ceva? Asta dupa ce te-ai lansat in „sentinte” despre ce a facut si nu a facut si de ce a fost altfel si nu asa , despre Iisus, tot de exemplu! Ce si cum sa zic sa nu te simti „atacat si infrant”, ca nu ai dreptate acolo unde nu ai? Nu e vorba de tine sau de mine, e TIMPUL care le cerne pe toate si 2000 de ani care au pastrat ceva ce inca e de priceput si nu de dat de toti peretii pentru ca ne trece nevoia sa facem asa… Iar daca n-ai sesizat tonul „ironic” (glumet din partea mea) acolo unde „iti dadeam cu sanskrita” e pentru ca te iei prea in serios, ceea ce intradevar poate deveni… „grav” 😀

           Si tot dragul meu, putin imi pasa de pierdere si castig mai ales unde nu e nimic de castigat sau de pierdut, cum e aceasta discutie a unei dupa amieze de duminica de Pasti… Pentru ca acolo unde tu vezi „pierderi imense in viata” eu am reusit sa vad numai „castiguri fara nicio pierdere”… Iar asta poate vine numai dupa ce „ai pierdut tot” mai putin ceea ce nu poate fi vreodata instrainat! 🙂

           Hristos a Inviat!

           Apreciază

          • Iarasi scoti termometrul comparatiei ca sa masori temparaturile? De unde incepe “friptul”?
           Esti in masura sa-mi arati…LOCUL…maestre? De ce vrei sa fiu malitios? De ce cauti cu lumanarea conflictul…?
           Tu stii ca eu sunt pacatosul ,iar tu vrei indreptarea mea? Ca ce o faci, ca sfant, sau ca atotcunoscator…asa compasional, din iubire?
           Exact sentimentul asta mi l-ai starnit…ca te iei prea in serios…Ciudat nu? Sau NU, ia zile matale…cum ESTE.
           Acum despre timp…ce sa zic, faptul ca timpul, in ceea ce ne priveste este psihologic…n-are rost sa mai discutam,. Cine stie ce mai crezi despre mine…despre pacatele mele?!
           De unde ai dedus ca eu pun prêt pe pierdere /castig? Chiar nu pun prêt. Dar ma rog…
           Este usor de dat sentinte, de facut poliloghie intelectuala. Practica insa ne omoara. Nu si pe mine… si o spun cu toata responsabilitatea. Imi place sa cred ca am propietatea celor ce le spun.. Repet, EU TRAIESC, SUNT VIU, nu dau numai din picioare sau din fleanca…
           Acum stiu ce te-a deranjat…faptul ca nu dau doi bani pe TOATE institutile bisericesti. Asa este …NU DAU. Falimentul lor este certificat de REALITATILE lumii noastre. Din fericire declinul acestora este INEVITABIL si a inceput…Pentru cei inregimentati, care si-au pus toate actiunile in biserici, urmeaza falimentul. Din fericire , din acea clipa isi pot lua viata inapoi, vor putea sa devina CONSTIENTI, liberi si intelegatori, sa-si spuna parerea fara sa dea note, sa masoare temperaturile, sa compare.
           INVIERE dragul meu…INVIERE…

           Apreciază

          • „Trebuie doi pentru un tango”… dar de ce tu numesti conflict, ceea ce eu nu simt deloc asa? Iar in timp ce postez fete zambitoare sau cu gura pana la urechi, tu ” pari ranit”? Ce anume e ranit, amenintat, agresat, etc? Raspunde-ti la aceasta intrebare, e serioasa.
           Nu „eu” vreau indreptatrea pacatosului si nici nu te consider asa, dar citatul asa este, nu aveam cum sa-l schimb! L-am dat pentru „directia” in care merg lucrurile si eventual a se gasi folos supa imprejurari…daca se poate.

           Dragul meu, „biserica” nu e a mea, nici a ta, ci are cu totul alt STAPAN pe care il slujeste. Deci e treaba STAPANULUI si a slujitorului. Sa ne bagam intre ei si sa le punem noi lucrurile la punct ? 😀

           Nu critic nimic din felul cum vezi lucrurile, e dreptul fiecaruia sa aibe opinii, mai mult, fara asta toate ar fi incremenite si moarte. Nici nu aprob. Si nici nu am venit cu „parerea mea” s-o impun ca „uite asa e si ailalta e gresita”… Doar incerc sa domolesc acea „fierbinteala” de care am pomenit, vezi ceva rau in asta? 🙂

           Mai inteleg din obida ta, ca esti deziluzionat de biserici, religii, profeti, etc si ai simtit nevoia sa faci ceva, sa gasesti „un drum nou iar lumea sa te urmeze” (ca de-aia ne vorbesti) Dragul meu, imi pare mie, sau… chiar tu te transformi „intr-un profet”? Oo… e plin Pamantul de ei! Mai reusiti, mai ciudati, mai slabuti, mai sofisticati, marfa pe toate gusturile! 😀

           Doar un lucru lipseste: masura Universului, ca cu asta e de-a face! 🙂

           Nu iti sunt dusman/adversar/concurent/etc si da, „suntem in aceeasi oala… Si asa vom fi cu totii, asa am fost dintotdeuna. Avem de ales: ne sprijinim unii pe altii sau ne dam picioare pe sub masa?

           Hristos a Inviat!

           Apreciază

          • Dragule, eu sunt ranit…de ranile tale. Ti-am mai spus-o…ceea ce facem se intoarce, apartine INTREGULUI…Nu eu sunt ranit de spusele tale resentimentare…TU esti cel ranit…Chiar nu vezi asta? Banuiesc ca nu…
           Faptul ca razi spunand …nespuse…se numeste altfel, nu serenitate. Tu nu ai nici o putere asupra mea, daca eu nu ti-o dau. Nu ma poti supara, bucura, sau altceva…fara voia mea. Nu sunt in puterea ta sau a altcuiva…Eu iti spun ce ce se vede…iar faptul ca tu crezi ca-mi faci sau nu mie ceva…nu are nici o relevanta. Repet…nu incerca sa ranesti ca se intoarce…Mie chiar n-ai ce-mi face. Tie da.
           Nu stinge incendii inventate in fundul curtii…care fierbinteala vezi tu la mine? Iar scoti termomertrul?
           Eu n-am nici o obida fata de biserici. Ele nu exista pentru mine Eu sunt treaz, nu adormit. Faptul ca o arat si celorlalti, este de bun simt. De ce sa mint? Eu chiar nu mint.
           Stapanii bisericilor sunt exploatatorii…Chiar crezi ca Iisus este ortodox? Haida de…El este cel mai mare rebel al bisericii, ucis de preoti. Acum de-ar apare Iisus…tot preotii l-ar ucide…
           Nu avem de “ales”. Cat timp alegem suntem confuji, suntem dubitativi, suntem rataciti. Noi credem ca a alege inseamna exercitarea dreptului de a fi liber…Aiurea, inseamna confuzie.
           Ce este aia “profet”…iar vorbesti din carti…?! Care este criteriul de clasificare, de etichetare? Sau faptul ca ies din “card” ma face indezirabil? S-ar putea?!
           Pamantul nu este plin de profeti…este plin de INCONSTIENTI.
           Eu sunt pe picioarele mele si nu dau la gioale pe sub masa. Ce spun…spun in fata. Tot ce spun este cantarit si experimentat. Nu sunt iresponsabil. Stiu ca NIMIC nu este al meu, ca TOT ceea ce gandesc, fac si spun NU SE PIERDE, apartine TOTALITATII. Cum sa vorbesc in dodii?
           Faptul ca tu consideri ca fiecare danseaza tangoul lui, singur, nu este sustenabil. Doar suntem in aceiasi oala. Sau nu?!
           INVIERE dragul meu…INVIERE…

           Apreciază

          • Esti singur in oala ta! 😀

           Apreciază

          • Mda…desigur, cu siguranta, fara indoiala, cu certitudine… ai dreptate…ca de obicei.
           Cum era cu margaritarele aruncate…?

           Apreciază

       • Margatitarul aruncat e asa: il ridici daca poti! 😉

        Apreciază

        • Nu este asa dragule, o dai dupa cires…NU trebuie aruncate…oricui, nu de alta dar pot crede ca sunt de mancat si isi pot sparge dintii in ele…si le faci mai mult rau.

         Apreciază

         • Dragule, amesteci istoriile: bineinteles ca nu trebuie aruncate zis-a-fost-demult, eu vorbeam de „daca gasesti unul in noroi, calcat si murdarit, nu il vei ridica”?

          Apreciază

          • Eu nu amestec nimic, fiecare insa intelege cum ii „convine”…Parabola cu margaritarele aruncate la porci este „celebra” si la ea am facut referire. „Istoria” cu margaritarul gasit…n-a facut …istorie
           Dar cum tu vrei sa ai drepatae cu tot dinadisul…de ce sa n-ai?! AI ! Dar asta nu inseamna nimic. Chestia cu toata lumea care ar avea dreptate „in felul ei”… are in spate o jumautate de adevar, care insa este mai rau decat o minciuna …intreaga. Modul cu relativizam noi lucrurile si le dam caracter de lege, ne face sa admitem confuzia si lucrurile neterminate, iar astea genereaza destin sau karma…Dar intram iarasi intr-o zona generatoare de alte si alte complicatii, in loc sa simplificam…complicam lucrurile. Vorba aia… este simplu sa complici si complicat sa simplifici…
           TOT ceea ce spun este ADANC simtit sau stiut. La prima vedere s-ar putea crede ca ne „pierdem” vremea incercand sa exlicam…inexplicabilul (asa mi s-a mai spus). Cel care a reusit acest lucru, ca nimeni altul, a fost Iisus in parabolele sale. Ce nu stia persoana respectiva este faptul ca SUNTEM VESNICI, asa ca timpul este complet irelevant. Adevarat este… ca trebuie mare atentie la ce scoti pe gura, iar daca n-ai ajuns la „suflet” mai bine taci, nici nu gandi macar, ca orice ai spune este gresit. Daca insa ai ajuns la suflet, daca vorbesti din inima…NU ai cum sa gresesti. Repet…NU este un merit sa-ti descoperi inima, iubirea si tot ceea ce decurge de aici…este o NORMALITATE aflata la indeSUFLETUL fiecaruia , in orice moment. Revelatia se PRIMESTE, nu se cerseste si nici nu se cucereste.

           Apreciază

 2. Sărbători fericite!

  Apreciază

 3. Paste Fericit, inconjurata de iubire si prieteniia celor din jurul tau!

  Apreciază

 4. Eu is „de serviciu”… dar cu gandul langa voi!

  Apreciază

 5. childagain

  Și ție, draga mea Lili, toată lumina din lume !
  Păcat că nu sunt la București, dar măcar sunt alături de ai mei.

  Apreciază

 6. Copii, George și Călin, eu chiar m-am gândit, la un moment dat, că semănați întrucâtva. NUUUU????
  Sunteți simpatici amândoi, eu învăț de la voi și vă respect pe amândoi.

  Eu una mai am muuuuult de învățat, de exersat, de experimentat… și nu cred că timpul mai e de partea mea, dar nici n-aș vrea să fie. Și am făcut greșeli pe care nu credeam că le voi face. Și am ajuns la o oarecare împietrire, încât nu mai am încredere decât în Dumnezeu. Am compasiune, dar nu mai am încredere în oameni și-mi pare rău pentru oamenii care chiar ar merita. Nu mai vreau nici să mă regăsesc pe mine – la ce-mi folosește? Mă duc să mă întâlnesc cu Dumnezeu la biserică, pentru că este un fel de tehnică. Dar mă duc și în pădure să-L întâlnesc în tot Pământul.
  Am citit că rugăciunea este o formă de meditație. Da, e la îndemâna oricui. Ce să mai fac? Încerc să elimin dorințele, nu, nu se-ntâmplă nimic dacă le înnăbuși, te înfrânezi, e greu, uneori dai chix, alteori îți iese… Ajungi până la urmă la detașare. Încă n-am ajuns să nu mai pun suflet în tot ceea ce fac, da… Or mai fi și altele de zis, nu mai știu acum.
  Nu vă mai certați, sunt energiile de care se vorbea? Eu le-am simțit CLAR, pe propria piele. Sunteți doi oameni serioși, care au ce să-i învețe pe mulți alții.

  Apreciază

  • Lili…tu chiar crezi ca eu ma cert cu George?! Iti spun si tie ce-i spuneam si lui…Nu ma poti supara…daca nu vreau. Daca ar fi asa inseamna sa fiu la bunul plac al celorlalti, oricine se poate juca cu starile mele…
   Spui ca ai multe de invatat. Eu spun ca ai multe de uitat…Trebuie sa faci loc in minte, curatenie…pentru a primi REVELATIA. Acesta nu se capata pas cu pas, nu merge cu din aproape in aproape. Cand iti vei pierde orice speranta, cand nu vei mai avea scopuri, cand va fi liniste in tine…apare revelatia. Nimerni nu te poate ajuta Este o chestiune intre tine si TINE. Nu stii cand si cum va veni…dar vine.Trebuie sa te pui in stare, sa fii gata s-o primesti, fara sa ai dorinta de a o avea, de a o poseda. N-ai la ce sa te astepti, n-ai cum sa stii pana cand nu …APARE. Spui ca nu mai ai timp.?! Dar pana in ultimul ceas este cipa ASTA…Daca n-ai incredere in oameni…n-ai in tine. Daca ai compasiune…ai totul.
   Repet…rugaciunea nu este meditatie. Meditatia incepe cu TACEREA si nu se mai termina cand te-a luat in stapanire.
   Asa este, daca nu simti din tot sufletul, cu toata fiinta ta…n-ai acces, nu meriti…
   Si inca o data…nu lua drept cearta…jocurile mintii…Pe blog, unde cuvantul scris prevaleaza, unde starea empatica este…telepatica, daca nu suntem pe aceiasi lungime de unda…nu rezonam. Cel cu vibratia mai inalta, poate intelege o vibratie inferioara. Invers…este imposibil. Pentru o vibratie inferioara, o vibratie inalta…NU exista.
   Nu te hazarda…eu nu sunt „serios” in acceptia generala. Matur sunt si asta nu datorita varstei.
   Cu bine…

   Apreciază

   • Pace și iubire! spunea cineva…
    Poate că va fi.

    Apreciază

    • Pacea, iubirea, libertatea…vin la „pachet”….nu poti trai una fara cealalta. Cand iubirea aduce zbucium, framantare, gelozie, tensiune, teama de a nu o pierde…NU este iubire.
     Fara IUBIRE nu esti LIBER, iar acestea aduc PACEA. Spun asta deoarece vad cat de ciudat sunt descrise si cum se petrec asa zisele iubiri (?!).
     Atata timp cat acestea sunt traite cu adevarat de catre UNII semeni…cu siguranta, mai devreme sau mai tarziu… vor fi traite intr-un numar tot mai mare. Daca IIsus spune ca putem iubi cum ne-a iubit EL, inseamna ca IUBIREA este aceiasi si pentru Iisus si pentru oricare frate mai mic (deocamdata), iar accesul la ea este deschis, este usa de intrare in IMPARATIE, adica in REALITATE. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, cu atat va fi suferinta mai putina in lume…

     Apreciază

     • De la iubire pleacă totul. Uneori e înțeleasă greșit, dar poate că e bine și așa.

      Apreciază

      • Pe blog am o rubrica, in care nu am mai scris de ceva vreme, in care incerc sa pun in discutie conceptele…Asta deoarece exista MULTA confuzie in folosirea impropie a conceptelor. De aici pleaca foarte multe dispute fara obiect…Fiecare intelege atceva, semantica ajunge un bun personal al fiecaruia, care o da dupa deget profitabil…cum ii convine lui.
       Este drept , din pacate, am ajuns sa conceptualizam, sa gandim viata intr-o mai mare masura decat sa o TRAIM cu adevarat. Avem mormane de filosofii, sisteme, modele despre viata…in loc s-o TRAIM pur si simplu.

       Apreciază

 7. Mă întristați și mă faceți să râd, în același timp! 🙂
  Dar vă iau în serios!

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s