Din scrisori – 7

Dragul meu Vis,

Era teoria cu Universul… Aiurea. S-a confirmat și s-a infirmat. Lipsește ceva. Ce? Ce nu fac bine la aplicarea acesteia? Credința? Vizualizarea? Simțirea? Habar n-am. Credeam că le-am aplicat pe toate. Dar cred că fac parte din alt Univers și nu rezonez cu acesta de aici! Hahahaha! Tu rezonezi? Hai să fugim împreună în alt Univers! Luăm și copacii cu noi! Și florile! Și râurile! Și… munții! Și norii! Și…… Nu. Fluturii îi lăsăm aici. Sunt efemeri. Frumoși, dar mor repede. Doar frumoși. Nu rezistă la dematerializare… Tu reziști? Sau te materializezi cum aici nu?

Să fugim în alt Univers! Unul în care nu există sentimente, dar nici gândire. Cum ar fi acolo? Doar percepție? Simplu – nimic. Vrei un Univers al Nimicului? Nu, nu e o gaură neagră. Vid? Poate. Dezintegrare? Poate.

Producătorii de clone – mai greșesc și ei… Mai scot câte o clonă stricată, cu o mână ruptă, cu zâmbet tâmp, cu psihic instabil… Etc.  Cred că aici au adunat clonele stricate – noi! Clone care încearcă să se înțeleagă unele pe altele, dar nu pot… sunt doar rebuturi… Oare n-ar fi putut să ne creeze capacitate de autodezvoltare? Nu. Nu ne-au dat-o. A rămas la… originale.

Dar, Vis – NOI CE SUNTEM?

Am uitat… muzica!

10 comentarii

Din categoria Capsule, Povestea gândului - a medita

10 răspunsuri la „Din scrisori – 7

 1. Nu merită ,,Visul” crearea unui nou univers fără simțire și gândire.

  Apreciază

 2. UNIVERSUL este acelaş pentru toţi, dar nu toţi sunt aceiaşi pentru UNIVERS. Fiecare şi-a construit un univers egotic imaginar, imaginat de alţii si preluat de ei ca realitate. Copilului, înca din primii 7 ani, i se pun ochelari de vedere, de care nu numai că nu are nevoie, dar îi dăunează grav …realitaţii.
  Iţi fac o contra propunere…deoarece nu putem fugi de NATURA noastră, din UNIVERSUL nostru comun.Ce-ar fi, nemulţumiţi fiind şi pe drept cuvânt de acest univers imaginar, care de fapt este alcătuit din nenumarate universuri personale profitabile(?!), in care se ciocnesc intre ele aştrii egouri-lor generand suferinţă, ce-ar fi repet, sa deschidem ocii sufletului şi să descoperim singurul, mirobolantul, indescriptibilul UNIVERS UNIC. AICI se ne dăm întâlnire cu toţii. Bineânţeles, unii vor întârzia, dar important este ca sa aflăm DIRECTIA, locul unde acesta se află, in care cu toţii ne aflăm, dar puţini …CONŞTIENTIZĂM. Unde se afla acesta ?! ACUM şi AICI…

  Apreciază

  • Merci pentru deschidere. De fapt, îmi place prea mult acest Univers, ca să vreau să-l părăsesc. Nu cred că e unic, pentru că Totul este infinit, dar, într-adevăr, suntem aici și acum…
   Am văzut de curând un film de desene animate: Inside out. Remarcabil. Univers în Univers; micro și macro.

   Apreciat de 1 persoană

   • Conceptul de UNIvers…are rădăcina în unic…De fapt aşa şi este…Cred in multiversuri, dar acestea au radacina in acest UNI(C)vers…Că existenîa se desfăşoară pe o infinitate de planuri vibraţionale, asta nu exclude UNITATEA UNIVERSALĂ. În aceiaşi măsură REALITATEA este unică…iar această unicitate este conferită de sintagma ACUM şi AICI, care este modul de manifestare al eternitaţii.
    Este un subiect dicutabil…dar realitatea este totuşi… indiscutabilă. Din păcate oamenii fug de ea, deoarece fiecare doreste o realitate dupa chipul său…contrafăcut.

    Apreciază

 3. childagain

  Se vede că ești tare dezamăgită, și e păcat ! Dar, știu cum se simte asta…
  Eu cred că visele care nu ”coboară”, orice ai face, pur și simplu, nu sunt menite să fie. „Menite” – adică, mai e Cineva afară de noi care le face să coboare, sau nu. Sau, pur și simplu, acele vise nu au avut destulă substanță… din două părți, sau mai multe ! Din păcate, cred că o singură persoană nu poate coborî un vis în realitate, decât în cazuri excepționale.

  Nu, noi nu suntem ”clone”, cred dimpotrivă că suntem originale, dar… originale în stare brută ! Și, cam trebuie să ne șlefuim singuri. 🙂 Unii, mai bine ca alții… De aici, toată nefericirea !

  Te sărut, și îți doresc să te împaci cu universul nostru ! Până acum, puțina dragoste pe care am primit-o noi, oamenii, a fost aici: părinții noștri, familiile, prietenii… Cine știe ce-o mai fi în alt univers ? 🙂

  Apreciază

  • Uneori, forțe exterioare nouă ne influențează gândurile, în mod inexplicabil…
   M-am gândit la clone, de la romanul Dune al lui Frank Herbert…
   Mulțumesc pentru sufletul tău! 🙂

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s