Semnătura mea parfumată (Din povești parfumate)

Cine sunt eu?

M-am întrebat adesea, ca oricine. Ce caut aici? Ce trebuie să fac și ce am făcut, de fapt? De ce sunt eu? Ce rost am? De ce sunt singură, aici, în Univers? Și care e amprenta trecerii mele, pe aici, care e… semnătura mea parfumată?

La început, mi-am făcut semnătura cântând. Nu știam de ce mă fascinează sunetele și vibrația inimii la sunete, dar… emiteam. Eram un emițător nealterat de răutate și urâțenie. Probabil că simțeam că trebuie să mă conectez cu Universul.

Mai târziu, am început să mă semnez cu litere, cu cuvinte, cu scriituri. Era lucrul pe care nu putea să mi-l ia nimeni, pe care îl puteam păstra în minte și în suflet, pentru oricând, pentru orice, pentru oriunde.

Apoi, am învățat să îmi găsesc propria semnătură în liniște, în liniștea minții… și a sufletului. Am experimentat înăuntrul meu, am căutat, mai caut și voi căuta.

Ulterior, am găsit necuvintele în munți: în munții care te iubesc, în munții care îți arată măreția, în munții care te fac să te simți ca acasă, cu familiile de megaliți, în munții care te plimbă pe colinele lor blânde, în munții care te inundă în frumusețe, în munții care te transportă în lumi nevăzute, de basm, în munții care se joacă cu tine făcându-se invizibili și împingându-te cu vântul, uneori chiar făcându-te să zbori…

Da, m-am gândit că asta ar putea fi semnătura mea parfumată: aerul tare al zăpezii, al brazilor plini de rășină, al brândușelor și al altor flori cu arome suave, de munte, al vântului ce le poartă pe toate pe aripile sale. Parfum de munte.

 

La mulți ani, Clubului Condeielor Parfumate! Mirela Pete este creatoarea și gazda acestui frumos club. Aici sunt și celelalte povești.

 

22 comentarii

Din categoria Capsule, Poveşti parfumate, Proză

22 de răspunsuri la „Semnătura mea parfumată (Din povești parfumate)

  1. Deosebit parfumull tău de munte, cu aer curat şi miresme naturale. Când cauţi găseşti, mai ales dacă ştii şi ai răbdarea să asculţi, iar tu o ai şi eşti fericită cu asta.Pare neobişnuit, pentru unii dintre noi, a asculta liniştea, muntele, vântul, a te îmbăta de mireasma răşinilor şi brânduşelor. La mulţi ani cu parfum de aer tare, ozonat, înmiresmat! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  2. La multi ani, condeier parfumat cu…vechi state, draga Lili! 🙂
    Muntele perfumat, muntele vrajit si vrajitor, ademenitor, muntele atat de drag tie, cataratoare inraita, in sensul bun al cuvantului!
    ~…în munții care te iubesc, în munții care îți arată măreția, în munții care te fac să te simți ca acasă, cu familiile de megaliți, în munții care te plimbă pe colinele lor blânde~
    Da, nici nu ma pot gandi ca ti s-ar potrivi alt parfum decat cel al muntelui!
    O duminica frumoasa iti doresc, si inca o data, la multi ani de condei si de …tot ce vrei! 🙂

    Apreciat de 1 persoană

  3. Este minunat ce ai spus si ce ai reusit! Si cred ca muntii sunt ambientul perfect pentru linistea mintii si freamatul sufletului!
    Imi pare bine de regasire in aceasta miraculoasa mireasma care iti tine tovarasie. De aceea imi permit a adauga, ca in Univers nu exista singuratate, eu una asa simt…
    O duminica perfecta, sa ai!

    Apreciază

  4. Are o aromă specială povestea ta parfumată. Am simţit puţin aer tare de munte.
    Te felicit!

    Apreciat de 1 persoană

  5. Imi era dor de parfumul muntelui …
    Acum îmi este si mai dor!

    Apreciat de 1 persoană

  6. Primul comentariu nu a razbatut, mai incerc o data, asa cum a corectat Mirela pe blogul ei!

    Cred ca la munte, mai mult decat in alte spatii ne putem calma mintea mai usor pentru a ne ‘auzi’ spiritul mai bine. Poate din cauza inaltimii, poate din cauza unei linisti cu ecou interior, sau din alte motive.
    Imi place mult atmosfera in care ai invaluit parfumul muntelui. Este o mireasma superba si mi-e tare dor de ea!
    Imi pare tare bine de regasire si poate acum acest comentariu va supravietui…
    O primavara frumoasa sa ai!

    Apreciat de 1 persoană

  7. Tatiana Cioban

    Am incercat și ieri să las un mesaj, dar nu reușesc. Sper că macar acum să reușesc pe WordPress.
    Ziceam că m-ai lovit la fix cu aroma de munte, este una dintre putinele de care nu m-aș satura niciodată. Ai o semnatura frumoasa.

    Apreciază

  8. Nici nu putea fi altceva decit muntele! Atit de mult va asociez unul cu celalalt incit mi s-ar parea un nonsens daca nu as face-o! ❤
    La multi ani parfumati, Lili!

    Apreciat de 1 persoană

  9. Se spune ca muntele este ultima treapta catre infinit. La fel si literele.
    Este o bucurie sa cunosc un om care le imbina.

    Apreciat de 1 persoană

  10. neicaion

    Buna!
    Astazi, tot ratacind, ca de obicei, spre pretutindeni si nicaieri, linistea si pacea muntelui au dat peste mine. As zice ca muntele este paravanul meu de protectie si reincarcare, oaza sufletului meu dinspre acesta lume tot mai vaga si falsa, este tovarasul meu secretos, tacut si linistit care ma accepta asa cum sunt mereu, fara a-mi reprosa niciodata nimic.
    Iti multumesc si; La multi ani!.

    Apreciază

Lasă un comentariu