Din scrisori – 45

Dragu meu Vis,

 

În căutarea relațiilor cu oameni inteligenți, uităm că inteligența emoțională se oprește la vârsta la care omul cu un IQ ridicat a avut un grav conflict emoțional. Și o să ne întrebăm de ce relația nu merge. Pentru că, unii dintre noi rămân copii, la vârste foarte fragede, ca nivel de EQ, în ciuda lui ,,high IQ” . Și cum ar putea un copil să își asume responsabilitatea unei relații? Și ne trezim singuri, în esența noastră nemuritoare. Și, de un infinit de ori, o luăm de la capăt sperând să ne regăsim.

Relația mea cu tine s-a construit, cum zicea un prieten, ,,bit cu bit” și, deși e virtuală, biții o întăresc în mental și emoțional.

Publicitate

8 comentarii

Din categoria Capsule, Diverse, Exerciţiu de înţelepciune, Povestea gândului - a medita

8 răspunsuri la „Din scrisori – 45

 1. neicaion

  …pai oamenii inteligenti, nu prea umbla pe aici, altfel bogul asta era inca deschis spre comunicare si evolutie, a omului bineinteles, sau poate gresesc eu, ca de obicei…

  Apreciază

 2. Ne-am mutat pe FB!
  Ne autocreăm, nu ne distrugem. Ne schimbăm tot timpul.

  Apreciază

 3. neicaion

  …mi-am inchis contul pe FB de cand cia-ul l-a preluat oficial, eu cred ca doar ego-ul se poate dezvolta in acea zona de control absolut, nu prea inteleg cum functioneaza sinceritatea si adevarul in gandirea umana si deseori ma simt un strain, …poate din cauza ca sunt „negru” si stau intre lumi si…de fapt nimic nu conteaza. Scuze!

  Apreciază

 4. neicaion

  … nu stiu daca cineva potate intelege trairile mele, am facut o „recapitulare”, made by Castaneda, mi-am vazut mainile in vis si am avut controlul; dar nu era constiinta mea, nu eram eu, vise si „vise”, deseori ma vad intr-o capsula; intr-o grota, un spatiu imens unde sunt alte mii de capsule aranjate ca intr-o sera, nu sunt adeptul filmelor sf, dar privesc cumva, soldatii patruleaza printre ele, uneori ii aud cum discuta ca am fi surse benevole de energie…, realizez ca e o minciuna afirmatia lor si brusc ma trezesc, …nimic din ceea ce vedem cu privirea nu este real, totul este energie, noi construim aceasta lume de subjugare, violente, suferinta, prin influenta directa a intunericului asupra constiintei noastre primordiale; prin frica implantata, care deja a devenit involuntatra, vom reusi sa ne eliberam???…, poti intelege ceva din aceasta aiureala descrisa?…, oricum, a nu-ti pasa de nimic este singura sansa de eliberare din acest haos.

  Apreciază

 5. neicaion

  …cand traiesti o viata si simti ca printre cele lumesti exista ceva in plus si simti, cu unele exceptii, ca totul din jurul tau e fals, de un fals chiar grosolan de categorii si treptea de putere care vor sa acopere totul, lumina lor e intrerupatorul de langa usa, iar adevarul in portofel/cont, iar glasul tau e vant si furtuna doar asupra ta, la ce sa te mai zbati…, lasa totul sa Fie, desi stiu ca nu suntem „mici si insignifianti” cum ni se repeta intruna, stau pe treapta mea, de mine aleasa si chiar nu-mi pasa de nimic, pentru ca; …nimic nu este real.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s