Fulg (poveste parfumată)

Liniște.

Călătoresc fără viteză, adâncul accelerează în jurul meu, culorile nu se schimbă, nu se amplifică, nu se intesifică. Negru și albastru. Așteptam să văd stele galbene, roșii, albe, dar adâncul nu permite forme și culori calde în Sine.

Liniște.

Accelerația mă amețește la propriu, negrul se combină cu albastrul și pare că nu există un final al călătoriei. Nu e obositor, e o amețeală care transformă gândurile în nemișcare, în nimic.

Realizez aproape cu durere liniștea totală. Încerc să-mi ascult organele interne, dacă sunt vie le voi auzi și voi face o legătură între mine și adâncul necuprins. Orice sunet ar putea deveni muzică, dar totul pare înghețat. Nu aud nici pârâitul gheții. Vreau să simt bucurie sau tristețe, dar nu simt nimic. Pietrele au și ele sunete, pot fi calde sau reci.

Totuși, există gândul liniștii și ealiniștea. Oare are vârstă? Era aici dintotdeauna? E în mine? Eu sunt în ea?

Adâncul se oprește deodată, ca și cum mi-ar fi auzit întrebările. Se întoarce înspre mine cu negrul și albastrul strălucind. Din infinitul lui se eliberează, aproape invizibil, un punct minuscul. Se apropie de mine. Renaște un gând. Renaște o imagine. Renaște un sunet. Îmi aud inima. Bate neregulat și timid. Punctul înaintează renăscând mișcarea.

A fost o clipă. Clipa tăcerii. Clipa de liniște.

Un fulg alb mi se așază pe obraz.

Povestea a început la Mirela, unde vă puteți înscrie și tema a fost propusă tot de ea.

38 comentarii

Din categoria Capsule, Poveşti parfumate, Proză

38 de răspunsuri la „Fulg (poveste parfumată)

  1. Frumos.
    Eu însă am o problemă în a scrie după o temă dată. Simt că îmi ia din libertate.

    Apreciază

  2. Interesantă stare ai creat prin povestea ta, care e deosebită, ca de obicei.
    Mă duce cu gândul la liniștea serilor târzii de iarnă, când zăpada cade liniștit, nu se aude nimic…parcă ar fi straturi groase de vată peste tot. E ceva atât de ireal!
    Doar fulgul de nea a atins obrazul tău.El e real și aproape cald!
    Frumos ai scris!
    Să ai o săptămână minunată! 🙂

    Apreciază

  3. Fie sa descoperi mereu esenţa a ceea ce eşti, acea dimensiune a conştiinţei mult mai profundă decât gândirea, care este precedată de liniştea ce este în noi….
    Sa fii liberă ca un fulg! 🙂

    Apreciază

  4. minunat…
    e aproape o filozofie ce ai scris aici…filozofia fulgului de nea…

    Apreciază

  5. Frumos, linistitor.
    Sa aveti bucurii !

    Apreciază

  6. Foarte frumoasa povestea ta! O seara frumoasa!

    Apreciază

  7. ellyweiss

    Simt tot mai acut nevoia de multa liniste. Si tot mai des… Povestea ta mi-a oferit, descrisa minunat, exact acea senzatie de liniste pe care mi-o doresc… mai mult decat o clipa 🙂
    Fantastica stare ai creat!
    O seara minunata sa ai!

    Apreciază

  8. Frumoasă clipă ai descris. Ai redat superb miracolul primului fulg de nea!

    Apreciază

  9. frumoasa poveste exceptional cintec

    Apreciază

  10. calatoria, cautarea culorii, intelegera de sine, linistea, accelerarea, ameteala, gândul, durerea, adâncul, sunetul, muzica, tristetea, timpul, eliberarea, renasterea… aceast circuit al vietii si al mortii, în care suntem toti cuprinsi, de care suntem sau nu toti constienti… spirala spre puritate… concentat de candoare, fulgul de nea…
    Impresionant articol! 🙂

    Apreciază

  11. childagain

    O poveste nu doar poveste :), ci un fel de pildă ! Fata care primește fulgul suntem noi toți, într-un anumit moment… sau, am putea fi ! Iar fulgul ar putea fi acea ”adiere de vânt lin” a profetului Ilie, prin care i s-a arătat Dumnezeu… sau liniștea harului !

    Poate că m-am dus cu gândul cam departe, dar asta am văzut eu în poveste !

    Apreciază

    • Nu m-am gândit chiar la asta, dar liniștea care se așterne înainte de ninsoare are ceva sfânt. Și plutirea în adânc, fără simțire, ar putea fi starea de liniște obținută după frământări…

      Apreciază

  12. Florina R

    O poveste nu doar poveste :), ci un fel de pildă ! Fata care primește fulgul suntem noi toți, într-un anumit moment… sau, am putea fi ! Iar fulgul ar putea fi acea ”adiere de vânt lin” a profetului Ilie, prin care i s-a arătat Dumnezeu… sau liniștea harului !

    Poate că m-am dus cu gândul cam departe, dar asta am văzut eu în poveste !

    P.S. Cât timp sunt pe laptopul de acasă, tot nu mă pot loga.

    Apreciază

  13. Florina R

    Iată că nu mă așteptam, dar comentul a ieșit, totuși ! Cred că în lumea virtuală regulile sunt cam după cum bate vântul…:)

    Apreciază

    • Eu nu puteam comenta pe Blogspot pentru că îmi trebuia ultima versiune de Google.. Și nu știam ce se întâmplă.

      Apreciază

      • childagain

        Am incercat; mi-am updatat Mozilla, dar tot nu merge de pe laptopul de acasa. Doar la serviciu ma pot loga pe wordpress. Asta e, poate ca nu trebuie sa mai scriu atatea prostii, ci sa imi impart mai bine timpul.:)

        Acum, desigur ca sunt la munca !

        Apreciază

  14. Mie prima zapada imi aduce o stare de agitatie, de bucurie, dorinta de a-mi consuma energia alergand, razand, dansand.
    Insa recunosc starea de liniste totala, de incremenire, care mi se pare specifica ninsorilor de lunga durata, cand fulgi mici cad necontenit, cand totul pare amortit.
    Foarte, foarte frumos ai scris!
    Sa ai o saptamana placuta!

    Apreciază

  15. Imi imaginez ca la fel ar simti si un fulg de nea, un fulg singur ce coboara spre pamantul negru cu verde si aramiu, poate ca acel fulg ar cadea pe obrazul tau si linistea s-ar sparge pentru amandoi.
    Sa ai o saptamana mai buna!

    Apreciază

  16. E atat de asurzitoare aceasta liniste rece. Se amplifica cu ajutorul aerului de 100 de ori sau mai mult. Desi pare de poveste, uneori si eu stau si pandesc cate un sunet, ceva viu … chiar daca vine din interiorul nostru si e doar inima …acest banal sunet ce canta durerea traita.

    Apreciază

  17. Mai mult sau mai putin (mai mult) cuvintele pe care le-ai scris descriu ceea ce simt cand privesc, noaptea, fulgii albi care plutesc lin dinspre cer. E atata liniste, noaptea, cand stelute de gheata cad din cer! Ai descris linistea!! 🙂
    Viata fericita!

    Apreciază

Lasă un comentariu